Τηλεφωνικές απάτες: Κλήσεις από Αλβανία και Ουκρανία «αδειάζουν» τραπεζικούς λογαριασμούς

τηλεφωνικές-απάτες-κλήσεις-από-αλβαν-1316811

Τον τελευταίο καιρό, ολοένα και περισσότεροι πολίτες πέφτουν θύματα τηλεφωνικών απατών με τη μορφή κλήσεων από αριθμούς του εξωτερικού. Κατά τη διάρκεια των κλήσεων, οι πολίτες καλούνται να επενδύσουν σε δήθεν κερδοφόρα προγράμματα.

Στόχος των επιτήδειων πίσω από τις κλήσεις, είναι η απόσπαση των προσωπικών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών των πολιτών. Όσοι πέφτουν στην παγίδα βλέπουν τις καταθέσεις από τους λογαριασμούς τους να εξαφανίζονται.

Προσοχή στις κλήσεις εξωτερικού

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι πολίτες με άγνωστους στους ίδιους αριθμούς από το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από το Λονδίνο. Οι κλήσεις με πρόθεμα 0040, εκτός από όλοένα και πιο συχνές σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα, είναι και μεγάλης επικινδυνότητας για υπεξαίρεση χρηματικών ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Πώς λειτουργεί το κύκλωμα με τις τηλεφωνικές απάτες

Όταν κάποιος δεχτεί την κλήση, στην άλλη άκρη της γραμμής θα ακούσει μία φωνή, σε άπταιστα ελληνικά, να προσπαθεί να δελεάσει τον πολίτη να επενδύσει σε εταιρείες που εγγυώνται κέρδη. Οι εταιρείες αυτές είναι φαντάσματα και σκοπό έχουν να αποσπάσουν τα στοιχεία των τραπεζικών μας λογαριασμών, τούς οποίους στη συνέχεια φροντίζουν να αδειάσουν. Εκτιμάται ότι ο πυρήνας του κυκλώματος βρίσκεται στην Αλβανία ή και την Ουκρανία.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook