Τηλεδιάσκεψη με το Δημήτρη Φραγκάκη έκανε το Επιμελητήριο Χανίων

τηλεδιάσκεψη-με-το-δημήτρη-φραγκάκη-έ-965318

Την Παρασκευή 3 Απριλίου στις 11:00, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της ομάδας εργασίας Covid 19 του Επιμελητηρίου Χανίων με τον Γεν. Γραμματέα του ΕΟΤ, Χανιώτη κ. Δημήτρη Φραγκάκη.

Ο κ. Φραγκάκης ενημέρωσε την ομάδα εργασίας για τις ενέργειες που έχει κάνει τόσο το υπουργείο τουρισμού όσο και ο ΕΟΤ για την ανάσχεση των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid 19 στον Ελληνικό τουρισμό, ο οποίος αποτελεί την ατμομηχανή της Ελληνικής Οικονομίας.

Επίσης συμφωνήθηκε, από κοινού, να συμβάλλει το Επιμελητήριο Χανίων στον σχεδιασμό με προτάσεις, οι οποίες θα επεξεργαστούν από τον ΕΟΤ και θα ενοποιηθούν με τις προτάσεις άλλων φορέων, για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τις απώλειες της φετινής τουριστικής περιόδου.

Τα μέλη της ομάδας έργου του Επιμελητηρίου Χανίων, διατύπωσαν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους, δίνοντας έμφαση στο να στηριχθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση της επιλογής του να ανοίξουν τις πύλες τους μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης, καθώς εντείνονται οι συζητήσεις ότι μπορεί κάποιοι επιχειρηματίες του τουρισμού να επιλέξουν να μην ανοίξουν καν για φέτος.

Ζητήθηκε επίσης από τον κ. Φραγκάκη να ξεκινήσει άμεσα ο σχεδιασμός των μέτρων ενίσχυσης της οικονομίας για την επόμενη μέρα, καθώς όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, η επόμενη μέρα για την οικονομία, έχει ήδη ξεκινήσει από χθες. Τονίζοντας έτσι, ότι οι επιπτώσεις στην οικονομία τρέχουν παράλληλα με τις επιπτώσεις στην πανδημία και εφόσον η κυβέρνηση, σωστά έπραξε και κινήθηκε άμεσα και αποτελεσματικά στο υγειονομικό σκέλος, θα πρέπει να συνεχίσει και να διευρύνει τις κινήσεις που έχει ήδη ξεκινήσει και στο οικονομικό σκέλος, για όσο διάστημα αυτό κριθεί αναγκαίο, έτσι ώστε καμία επιχείρηση να μη χαθεί.

Κλείνοντας, συμφωνήθηκε να επαναληφθεί μια τέτοια τηλεδιάσκεψη μετά από περίπου δέκα ημέρες με σκοπό να καταθέσει και το Επιμελητήριο τις επόμενες προτάσεις του.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook