Τηλεδιάσκεψη με μαθητές γυμνασίου έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

τηλεδιάσκεψη-με-μαθητές-γυμνασίου-έκ-1027171

Τηλεδιάσκεψη με τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στο πλαίσιο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους οποίους συζήτησε για την εμπειρία της ψηφιακής παιδείας και τις αλλαγές που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στην καθημερινότητά τους.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές της χώρας για την ταχύτατη υιοθέτηση των ψηφιακών εργαλείων διδασκαλίας, καθώς και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, και τόνισε τη σημασία του γεγονότος ότι έχουν δημιουργηθεί σχεδόν 265.000 ψηφιακές τάξεις, στις οποίες συμμετέχουν ένα εκατομμύριο μαθητές και δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί, ενώ εκτίμησε ότι η ανάπτυξη και αξιοποίηση των μεθόδων τηλεκπαίδευσης αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον.

«Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι μία πρόβα από το μέλλον αυτό το οποίο γίνεται. Και πιστεύω πως κι όταν τα πράγματα επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς -και όλοι ευχόμαστε αυτό να γίνει συντομότερα παρά αργότερα- θα μείνει μία σημαντική προίκα για όλους μας, για τους εκπαιδευτικούς, για τους μαθητές μας, για το πώς μπορούν να επικοινωνούν και εξ αποστάσεως» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη τήρησης των κανόνων περιορισμού, αναγνώρισε τις δυσκολίες που προκύπτουν για τους μαθητές, αλλά πρόσθεσε ότι συμμετέχουμε όλοι μαζί σε μία μεγάλη εθνική προσπάθεια να περιορίσουμε τη διάδοση του κορονοϊού, έτσι ώστε να μπορούμε πιο σύντομα να επιστρέψουμε πίσω στους κανονικούς ρυθμούς.

«Αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα καθώς, δυστυχώς, δεν θα μπορούμε να πάμε στις εκκλησίες μας. Θα είναι όμως κι ένα Πάσχα που θα μας επιτρέψει να έρθουμε πιο κοντά στους δικούς ανθρώπους, τους γονείς μας, να το περάσουμε οικογενειακά, να προσευχηθούμε από το σπίτι», είπε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ακριβώς σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει ο καθένας και η καθεμία να αντλεί δύναμη από την πίστη του και κυρίως να έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας».

Ο κ.Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας λέγοντας ότι θα τελειώσει αυτή η περιπέτεια και θα ξαναγυρίσουμε κάποια στιγμή στους κανονικούς μας ρυθμούς και τόνισε:

«Θα μπορείτε να ξαναβρεθείτε με τους συμμαθητές σας και να κάνετε τα μαθήματά σας στην τάξη, όπως είχατε συνηθίσει πάντα να τα κάνετε, αλλά μέχρι που να γίνει αυτό -που θα γίνει μόνο όταν μας το υποδείξουν οι ειδικοί ότι είναι ασφαλές να γίνει- θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα εργαλεία της ψηφιακής τάξης, έτσι όπως το κάνετε εσείς στη Μυτιλήνη, στο Γυμνάσιό σας. Έτσι όπως το κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές σε ολόκληρη τη χώρα».

Από την πλευρά της η διδάσκουσα καθηγήτρια Φυσικής του 1ου Γυμνασίου Μυτιλήνης Ραλλού Σπανέλλη, είπε τον πρωθυπουργό ότι οι πλατφόρμες της τηλεκπαίδευσης κάλυψαν απόλυτα το κενό που προκάλεσε το κλείσιμο των σχολικών μονάδων και προσέθεσε ότι ο συνδυασμός της ασύγχρονης και σύγχρονης διδασκαλίας δίνει τη δυνατότητα στους καθηγητές αφενός να μοιράζονται υλικό με τα παιδιά και αφετέρου να έχουν πιο άμεση επικοινωνία μαζί τους και να απαντούν στις ερωτήσεις τους.

Τέλος, τα παιδιά από την πλευρά τους αναφέρθηκαν στο πρωτόγνωρο της κατάστασης και εξέφρασαν την ελπίδα πως σύντομα θα ξαναδούν τους φίλους τους από κοντά. Όσον αφορά τα μαθήματά τους, είπαν ότι χάρη στα νέα συστήματα διατηρούν επαφή με το σχολείο, ενώ ταυτόχρονα καταλαβαίνουν την ανάγκη θα δοθεί ο δύσκολος αγώνας κατά του κορονοϊού για το καλό όλων.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν επίσης μέρος η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός αρμόδια για Θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Σοφία Ζαχαράκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook