TikTok: Απαγορεύει το misgendering, το deadnaming και τον μισογυνισμό

tiktok-απαγορεύει-το-misgendering-το-deadnaming-και-τον-μισογυν-1164112

Το TikTok ανακοίνωσε μια νέα ενημέρωση των κατευθυντήριων γραμμών του, με στόχο να καταστήσει την πλατφόρμα ένα ασφαλέστερο μέρος για όλους τους χρήστες.

Το TikTok απαγορεύει ρητά στους χρήστες του να χρησιμοποιούν λεξιλόγιο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Στις νέες οδηγίες, η δημοφιλής πλατφόρμα ανακοίνωσε μια νέα ενημέρωση των κατευθυντήριων γραμμών προς τους χρήστες της, με στόχο να καταστήσει το TikTok ένα ασφαλέστερο μέρος για όλους τους χρήστες.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει το nbcnews, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, το TikTok ανακοίνωσε ότι απαγορεύει πλέον το misgendering, το deadnaming και τον μισογυνισμό.

Το Misgendering αναφέρεται στη χρήση αντωνυμιών, άρθρων και λέξεων που απευθύνονται σε διαφορετικό φύλο από το φύλο του ατόμου για το οποίο μιλάμε, ενώ ο όρος Deadname δηλώνει τη χρήση του προηγούμενου ονόματος ενός διεμφυλικού ή μη δυαδικού ατόμου, χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Το TikTok, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, απαγορεύσει επίσης το περιεχόμενο που προωθεί την κακοποιητική πρακτική της θεραπείας μεταστροφής ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Ο Cormac Keenan, επικεφαλής του τμήματος Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας του TikTok, ανέφερε σε δήλωσή του ότι αυτές οι πρακτικές «έχουν απαγορευτεί εδώ και καιρό» στην εφαρμογή, εξηγώντας ότι τώρα ήρθε η ώρα να απαγορευτεί ρητά αυτό το περιεχόμενο.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η εν λόγω αλλαγή ήρθε μετά από αντιδράσεις δημιουργών περιεχομένου, αλλά και οργανώσεων, οι οποίοι δήλωσαν πως είναι σημαντικό να είναι σαφές στις οδηγίες της κοινότητας ότι το TikTok είναι κατά του περιεχομένου που εκφοβίζει ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook