Τηγανητό ρύζι με μπρόκολο και αυγό

τηγανητό-ρύζι-με-μπρόκολο-και-αυγό-1632125

Ένα πιάτο που δεν θέλει πολύ χρόνο προετοιμασίας, αλλά είναι ταυτόχρονα ελαφρύ και θρεπτικό είναι αυτή η συνταγή που σας προτείνουμε αυτή τη φορά.

Υλικά

Μερίδες: 2

  • 1 μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κομμάτι τζίντζερ φρέσκο 5 εκ., σε κομματάκια
  • 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο, σε λεπτές φλοίδες (από μαντολίνο ή πίλερ πατάτας)
  • 1 χούφτα φασόλια σόγιας edamame
  • 2 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 2 κουτ. σούπας πάστα ταμάρινθου (σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα)
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 λάιμ, κομμένο σε τέταρτα, για το σερβίρισμα
  • 2 αυγά τηγανητά, για το σερβίρισμα
  • 1 χούφτα φιστίκια αράπικα, ψημένα, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  • Χτυπάμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου σε δόσεις στο μούλτι με διακεκομμένη λειτουργία να γίνει ψιλοκομμένο, σαν κόκκους ρυζιού.
  • Ψιλοκόβουμε στο μούλτι και το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το μείγμα του κρεμμυδιού μέχρι να ξανθύνει.
  • Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο μπρόκολο μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό, 1/4 πιπεριάς τσίλι και όλη την κόκκινη πιπεριά και σοτάρουμε για 5΄ μέχρι το μπρόκολο να βράσει να καραμελώσει.
  • Προσθέτουμε το καρότο και τα φασόλια σόγιας.
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη σόγια σος, την πάστα ταμάρινθου, τη ζάχαρη και τον χυμό από το μισό λάιμ και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μπρόκολο μαζί με αλάτι.
  • Μαγειρεύουμε για 5΄.
  • Μοιράζουμε σε δύο πιάτα και γαρνίρουμε με ένα αυγό τηγανητό, φιστίκια, την υπόλοιπη πιπεριά τσίλι και λάιμ.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook