Τηγανητό ρύζι με μπρόκολο και αυγό
Ένα πιάτο που δεν θέλει πολύ χρόνο προετοιμασίας, αλλά είναι ταυτόχρονα ελαφρύ και θρεπτικό είναι αυτή η συνταγή που σας προτείνουμε αυτή τη φορά.
Υλικά
Μερίδες: 2
- 1 μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κομμάτι τζίντζερ φρέσκο 5 εκ., σε κομματάκια
- 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 καρότο, σε λεπτές φλοίδες (από μαντολίνο ή πίλερ πατάτας)
- 1 χούφτα φασόλια σόγιας edamame
- 2 κουτ. σούπας σόγια σος
- 2 κουτ. σούπας πάστα ταμάρινθου (σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα)
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 λάιμ, κομμένο σε τέταρτα, για το σερβίρισμα
- 2 αυγά τηγανητά, για το σερβίρισμα
- 1 χούφτα φιστίκια αράπικα, ψημένα, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Χτυπάμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου σε δόσεις στο μούλτι με διακεκομμένη λειτουργία να γίνει ψιλοκομμένο, σαν κόκκους ρυζιού.
- Ψιλοκόβουμε στο μούλτι και το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το μείγμα του κρεμμυδιού μέχρι να ξανθύνει.
- Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο μπρόκολο μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό, 1/4 πιπεριάς τσίλι και όλη την κόκκινη πιπεριά και σοτάρουμε για 5΄ μέχρι το μπρόκολο να βράσει να καραμελώσει.
- Προσθέτουμε το καρότο και τα φασόλια σόγιας.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη σόγια σος, την πάστα ταμάρινθου, τη ζάχαρη και τον χυμό από το μισό λάιμ και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μπρόκολο μαζί με αλάτι.
- Μαγειρεύουμε για 5΄.
- Μοιράζουμε σε δύο πιάτα και γαρνίρουμε με ένα αυγό τηγανητό, φιστίκια, την υπόλοιπη πιπεριά τσίλι και λάιμ.
olivemagazine.gr