Τηγανίτες με μπισκότο

τηγανίτες-με-μπισκότο-1155353

Εύκολη και φανταστική συνταγή για τηγανίτες. Σερβίρετε με γιαούρτι, φρέσκα φρούτα, σιρόπι και τριμμένο μπισκότο, για ένα πρωινό του ονείρου!

Προετοιμασία: 0:05′ Μαγείρεμα: 0:10′ Εύκολη Μερίδες: 10

Υλικά 

1 και 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.γ baking powder

1 κ.σ ζάχαρη

1 κ.γ αλάτι

1 και 1/4 φλ. γάλα φρέσκο

1 αυγό μεγάλο

3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο κρύο

12 γεμιστά μπισκότα ψιλοκομμένα ή τριμμένα

λίγες φρέσκες φράουλες ή άλλα κόκκινα φρούτα

σιρόπι φράουλας

γιαούρτι

Εκτέλεση

Για τις τηγανίτες με μπισκότο, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Βάζουμε το βούτυρο να λιώνει γιατί πρέπει να είναι κρύο.

Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο, το κρύο λιωμένο βούτυρο και το γάλα.

Ανακατεύουμε με σύρμα πολύ καλά για να γίνει λείο και προσθέτουμε τα μπισκότα. Αφήνουμε να σταθεί 15′.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο ή λάδι και ανακινούμε να λιώσει και να πάει παντού.

Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά από το μείγμα στο τηγάνι.

Αφήνουμε για 1 λεπτό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά και μόλις εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια αναποδογυρίζουμε με σπάτουλα.

Αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Σερβίρουμε με γιαούρτι, φρέσκα φρούτα, σιρόπι και πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.

argiro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook