Τηγανητές γαρίδες με φρυγανιά

Για ένα ασιατικό αποτέλεσμα προτιμήστε το πάνκο στη θέση της φρυγανιάς

 

Υλικά

  • 1/2 κιλό γαρίδες
  • 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά ή πάνκο
  • 2 φλ. τσαγιού λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το αλεύρι.

Βήμα 2
Βουτήξτε κάθε γαρίδα στο μείγμα αλευριού, στη συνέχεια στα χτυπημένα αυγά και στη συνέχεια στη φρυγανιά.

Βήμα 3
Συνεχίστε μέχρι να παναριστούν όλες τις γαρίδες.

Βήμα 4
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα.

Βήμα 5
Τηγανίστε τις γαρίδες σε παρτίδες των 5 ή 6 μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 5 λεπτά. Επαναλάβετε μέχρι να τηγανίσετε όλες τις γαρίδες.

Βήμα 6
Στραγγίξτε τις γαρίδες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε με φέτες λεμονιού, αν θέλετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ