Τηγανητά σουτζουκάκια σε κυπριακή πίτα
Ένα διαφορετικό τυλιχτό σουβλάκι που κρύβει μέσα του ένα αγαπημένο μας πιάτο: τα σουτζουκάκια! Η επιλογή της κυπριακής πίτας κάνει τα πράγματα πιο λαχταριστά!
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τον κιμά
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, διπλοπερασμένο
- 250 γρ. κιμά αρνιού, διπλοπερασμένο
- 200 γρ. ψίχα ψωμιού μπαγιάτικου, μουλιασμένη καλά σε νερό, στυμμένη
- 100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 70 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3 μικρά αυγά
- 2 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- αλεύρι, για το πανάρισμα
Για το σερβίρισμα
- 4 κυπριακές πίτες
- 2 ντομάτες, σε φέτες
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
- 350 γρ. γιαούρτι αγελαδινό, στραγγιστό
- 1 κουτ. σούπας καυτερή πάστα harissa από βαζάκι
- χυμό και ξύσμα από 1/2 λάιμ
- 1 κουτ΄. γλυκού μέλι
Διαδικασία
Κιμάς
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί και το ψωμί, αφού πρώτα το έχουμε στύψει, και ζυμώνουμε καλά για περίπου 5΄.
- Επειτα πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε τεμάχια περίπου των 100 γρ. το καθένα.
- Μόλις τα πλάσουμε όλα, καλό είναι να τα βάλουμε για μισή ώρα στο ψυγείο για να σφίξουν.
Σάλτσα γιαουρτιού
- Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Τηγάνισμα
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά (1 δάχτυλο σε ύψος) και πασπαλίζουμε με αλεύρι τα σουτζουκάκια.
- Τινάζουμε με τα χέρια μας καλά να φύγει η περίσσεια και τα τηγανίζουμε σε δόσεις στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 2΄ από την κάθε πλευρά.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
- Αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου 3΄.
- Σε μια τοστιέρα ζεσταίνουμε τις κυπριακές πίτες, τις ανοίγουμε σαν φάκελο και αλείφουμε εσωτερικά με τη σάλτσα γιαουρτιού, βάζουμε ντομάτα, 2-3 σουτζουκάκια και σερβίρουμε.
olivemagazine.gr