Τηγανητά μήλα με κανέλα
Εναλλακτική και άκρως φθινοπωρινή πρόταση για επιδόρπιο
Υλικά
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, σε κύβους
6 μέτρια ξεφλουδισμένα κόκκινα μήλα, κομμένα σε φέτες
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη, χωρισμένη
3/4 κ. γλ. κανέλα
Παγωτό βανίλια, προαιρετικά
Εκτέλεση
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τα μήλα και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε την κανέλα και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ανακατέψτε και μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5- 10 λεπτά ακόμη. Εάν θέλετε σερβίρετε με παγωτό βανίλια.
newsbeast.gr