Τηγανητά μήλα με κανέλα

τηγανητά-μήλα-με-κανέλα-1291676

Εναλλακτική και άκρως φθινοπωρινή πρόταση για επιδόρπιο

Υλικά

1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, σε κύβους

6 μέτρια ξεφλουδισμένα κόκκινα μήλα, κομμένα σε φέτες

3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη, χωρισμένη

3/4 κ. γλ. κανέλα

Παγωτό βανίλια, προαιρετικά
Εκτέλεση

Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τα μήλα και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε την κανέλα και την υπόλοιπη ζάχαρη.

Ανακατέψτε και μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5- 10 λεπτά ακόμη. Εάν θέλετε σερβίρετε με παγωτό βανίλια.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook