Τηγανιά τόνου με θυμαρίσιο μέλι, σερβιρισμένη με γουακαμόλε
Η δική μας τηγανιά στο Μεξικό ονομάζεται καρνίτας και στην συγκεκριμένη πεντανόστιμη συνταγή βουτάει στην θάλασσα συναντά τον τόνο το μέλι και το κλασικό γουακαμόλε.
Υλικά
- 800 γρ. φρέσκος τόνος κομμένος σε μεγάλους κύβους
- 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας θυμαρίσιο μέλι
- 1 κουτ. σούπας ξερή μαντζουράνα ή θυμάρι
- Χυμός από 2 πορτοκάλια και ξύσμα από το ένα πορτοκάλι
- Ε.π. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
- Μαρινάρουμε τα κομμάτια του τόνου για 15 λεπτά με τον χυμό από τα πορτοκάλια, το ξύσμα, την μαντζουράνα ή το θυμάρι και το σκόρδο.
- Στη συνέχεια στο τηγάνι σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κομμάτια του τόνου.
- Προσθέτουμε τα υγρά της μαρινάδας και το τζίντζερ και αφήνουμε να εξατμιστούν στο μισό.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και αφού καραμελώσει η επιφάνεια από τον τόνο αποσύρουμε από την φωτιά.
- Σερβίρουμε πάνω από το γουακαμόλε.
olivermagazine.gr