Τηγανιά τόνου με θυμαρίσιο μέλι, σερβιρισμένη με γουακαμόλε

τηγανιά-τόνου-με-θυμαρίσιο-μέλι-σερβι-1455890

Η δική μας τηγανιά στο Μεξικό ονομάζεται καρνίτας και στην συγκεκριμένη πεντανόστιμη συνταγή βουτάει στην θάλασσα συναντά τον τόνο το μέλι και το κλασικό γουακαμόλε.

Υλικά

  • 800 γρ. φρέσκος τόνος κομμένος σε μεγάλους κύβους
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας θυμαρίσιο μέλι
  • 1 κουτ. σούπας ξερή μαντζουράνα ή θυμάρι
  • Χυμός από 2 πορτοκάλια και ξύσμα από το ένα πορτοκάλι
  • Ε.π. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

  • Μαρινάρουμε τα κομμάτια του τόνου για 15 λεπτά με τον χυμό από τα πορτοκάλια, το ξύσμα, την μαντζουράνα ή το θυμάρι και το σκόρδο.
  • Στη συνέχεια στο τηγάνι σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κομμάτια του τόνου.
  • Προσθέτουμε τα υγρά της μαρινάδας και το τζίντζερ και αφήνουμε να εξατμιστούν στο μισό.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και αφού καραμελώσει η επιφάνεια από τον τόνο αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Σερβίρουμε πάνω από το γουακαμόλε.

olivermagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook