Τηγανιά στιγμής με καλαμαράκια σε άλμη

τηγανιά-στιγμής-με-καλαμαράκια-σε-άλμ-1190437

Ένας μεζές ιδανικός για την Καθαρά Δευτέρα, που θα φτιάξετε εύκολα και πολύ γρήγορα και φυσικά θα απολαύσετε με ένα καραφάκι ούζο.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:20′ Έτοιμο σε:35′

της Ελένης Ψυχούλη

Υλικά

2 κονσέρβες καλαμαράκια στραγγισμένα, στεγνωμένα σε χαρτί κουζίνας

5 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες περίπου στα 3

2 κολοκυθάκια σε ροδέλες

½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, σε μεγάλα τετράγωνα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό

4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

χυμό από ½ λεμόνι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο πολύ καλά και ρίχνετε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι. Αλατίζετε. Σε δυνατή φωτιά σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν, να ξεροψηθούν και να πάρουν χρώμα.

Προσθέτετε το σκόρδο, τα καλαμαράκια και τα φέρνετε μια δυο βόλτες. Σβήνετε με το ξίδι, το χυμό του λεμονιού, ανακατεύετε, προσθέτετε τον μαϊντανό και σερβίρετε.

olivemagazine.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook