Τηγανιά με μανιτάρια, προσούτο και πατάτες

Πολύ νόστιμο πιάτο που μπορείτε να συνδυάσετε με μία πλούσια, δροσερή σαλάτα της επιλογής σας

Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:45′

Υλικά
1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες
4-5 φέτες προσούτο σε λεπτές λωρίδες
5 πατατούλες μικρές καθαρισμένες, σε λεπτές στρογγυλές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το προσούτο για 3-4 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει.

Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για 5-6 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.

Τα σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις πατάτες, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τα υλικά να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Ανακατεύετε προσεκτικά για να μη λιώσουν οι πατάτες. Σερβίρετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

olivemagazine.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ