Τι τρόπο βρήκαν οι Άγγλοι πολιτικοί για να παραμένουν ανοιχτά τα μπαρ της Βουλής μετά τις 22:00

τι-τρόπο-βρήκαν-οι-άγγλοι-πολιτικοί-γι-1113722

Μπαρ, παμπ και εστιατόρια κλείνουν στην Αγγλία στις 10:00 το βράδυ ως άλλο ένα μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μόνο που τελικά αυτό δεν ισχύει για όλο τον πληθυσμό. Οι βουλευτές μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους σε ένα από τα μπαρ του Κοινοβουλίου και μετά την απαγόρευση.

Σύμφωνα με τους «Times», τα μπαρ μέσα στο Παλάτι του Γουέστμινστερ εξαιρούνται από τα αυστηρότερα μέτρα που πήρε ο Μπόρις Τζόνσον, καθώς δεν είναι μπαρ, παρά… «καντίνες σε εργασιακούς χώρους».

Σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, οι «καντίνες στους χώρους εργασίας μπορούν να παραμένουν ανοιχτές όταν δεν υπάρχει εναλλακτική για τους υπαλλήλους του συγκεκριμένου χώρου να αποκτήσουν πρόσβαση σε φαγητό».

Και μιας και χαρακτηρίστηκαν καντίνες τα μπαρ της Βουλής, εργαζόμενοι και πελάτες δεν χρειάζεται καν να φορούν μάσκα! Εκεί δηλαδή που, όπως παρατηρούν οι «Times», μπαρ και εστιατόρια κινδυνεύουν με πρόστιμο 10.000 λιρών αν δεν έχουν πάρει τα προσωπικά στοιχεία όλων των πελατών τους, ώστε να μπορούν να ιχνηλατηθούν οι επαφές σε περίπτωση κρούσματος.

Εκπρόσωπος της Βουλής των Κοινοτήτων επιβεβαίωσε στους «Times» ότι ο νόμος για την εστίαση δεν αφορά στις εγκαταστάσεις της Βουλής, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί πως δεν θα πωλείται αλκοόλ μετά τις 10:00 το βράδυ.

Οι αντιδράσεις για τα μπαρ του βρετανικού Κοινοβουλίου δεν έχουν κοπάσει ακόμα, με τους ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης να μιλούν για δύο μέτρα και δύο σταθμά…

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook