Τι θα συμβεί αν βάλετε τα παπούτσια σας στο πλυντήριο

τι-θα-συμβεί-αν-βάλετε-τα-παπούτσια-σας-1313504

Ποια παπούτσια μπαίνουν στο πλυντήριο ρούχων και ποια όχι

Η πρώτη σας επιλογή όταν είναι να πλύνετε τα παπούτσια σας, σίγουρα είναι να τα πετάξετε στο πλυντήριο ρούχων για να ξεμπερδέψετε εύκολα και γρήγορα. Ωστόσο, μπορεί να σας εκπλήξει αν μάθετε τι συμβαίνει όταν βάζετε τα παπούτσια σας στο πλυντήριο.

Αυτό που μερικοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι η πραγματική μυρωδιά των παπουτσιών οφείλεται στα βακτήρια, τα οποία ζουν μέσα στις κάλτσες, στα παπούτσια αλλά και στα πόδια σας, αναφέρει το healthdigest.com. Γι’ αυτό δεν είναι σημαντικό να απαλλαγείτε μόνο από αυτήν τη δυσάρεστη μυρωδιά που υπάρχει στα παπούτσια σας, αλλά είναι, επίσης, επιτακτική ανάγκη να σκοτώσετε και τα ενοχλητικά βακτήρια που ζουν στα παπούτσια σας.

Τι θα γίνει αν βάλετε τα παπούτσια σας στο πλυντήριο

Καταρχάς, δεν είναι όλα τα παπούτσια κατάλληλα για το πλυντήριο. Σύμφωνα με διεθνή εταιρεία πλυντηρίων, τα παπούτσια που θα ήταν εντάξει για το πλυντήριο είναι γενικά κατασκευασμένα από νάιλον, βαμβάκι και πολυεστέρα. Αντίθετα, παπούτσια από υλικά όπως σουέτ, δέρμα ή καουτσούκ δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στο πλυντήριο. Είναι πάντα καλή ιδέα, λοιπόν, να ελέγχετε την ετικέτα για να δείτε τις ενδείξεις και συμβουλές πλυσίματος.

Ωστόσο, υπάρχει ένας άλλος λόγος για τον οποίο μπορεί να μην θέλετε να πλύνετε τα παπούτσια σας στο πλυντήριο. Σύμφωνα με το housedigest.com, ο κάδος του πλυντηρίου σας μπορεί να καταστραφεί από τα παπούτσια, επομένως συνιστάται να τα τοποθετείτε μέσα σε μια ανθεκτική σακούλα πλυσίματος για να μην συμβεί κάτι τέτοιο.

Ακόμη και στην περίπτωση, όμως, που θέλετε να αποφύγετε εντελώς το δίλημμα να πλύνετε ή όχι τα παπούτσια σας στο πλυντήριο υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι για να καθαρίσετε τα παπούτσια σας, όπως το πλύσιμό τους στο χέρι, η χρήση ξιδιού και το καθάρισμα του εσωτερικού τους τμήματος με μαγειρική σόδα.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook