Τι θα γίνει με την καθίζηση στην Εθνική στα Μεγάλα Χωράφια – Ποια λύση πρότεινε ο Νίκος Καλογερής | Photos

τι-θα-γίνει-με-την-καθίζηση-στην-εθνική-836682

Το πρόβλημα που έχει προκύψει στο ΒΟΑΚ και συγκεκριμένα στα Μεγάλα Χωράφια, απασχόλησε σύσκεψη που προκάλεσε ο δήμαρχος Αποκόρωνα κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης και η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί στο δημαρχείο στις Βρύσσες.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης διατυπώθηκε ο προβληματισμός και η ανησυχία, σε ότι αφορά την μεγάλη καθίζηση που έχει σημειωθεί στο σημείο, ενόψει μάλιστα και της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.Όπως προέκυψε από την σύσκεψη, και σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής, η Περιφέρεια Κρήτης εξετάζει το ενδεχόμενο της διαπλάτυνσης του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο, μετά από συγκεκριμένες παρεμβάσεις προκειμένου να αποφευχθεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο και οι ουρές των οχημάτων, το επόμενο διάστημα.Σημείωσε μάλιστα ο κ. Καλογερής, πως αυτή η παρέμβαση θα δώσει την δυνατότητα κυκλοφορίας στο σημείο και από τα δύο ρεύματα του δρόμου, μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό από τον δήμαρχο Αποκόρωνα κ. Κουκιανάκη, σύμφωνα με την ενημέρωση που ο ίδιος έχει από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι εργασίες στο σημείο θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο, αν και εφόσον όμως δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο.

Το έργο αποκατάστασης θα φθάσει το ύψος του 1,9 εκατ. ευρώ, ενώ η προμελέτη έχει ήδη ολοκληρωθεί από τον ΟΑΚ, ενώ την δημοπράτηση θα πραγματοποιήσει στο Υπουργείο Υποδομών.

Σε ότι αφορά την πρόταση τις διαπλάτυνσης του συγκεκριμένου σημείου του δρόμου, αξίζει να επισημανθεί πως θα την αναλάβουν κατά πάσα πιθανότητα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας,  ενώ σύμφωνοι δήλωσαν, οι εκπρόσωποι των δήμων Χανίων, Ρεθύμνου καθώς και ο δήμαρχος Σφακίων κ. Γιάννης Ζερβός που παραβρέθηκαν στην σύσκεψη.

Τέλος, αρνητικά σχολιάστηκε η απουσία από την σύσκεψη, εκπρόσωπου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Τι θα γίνει με την καθίζηση στην Εθνική στα Μεγάλα Χωράφια – Ποια λύση πρότεινε ο Νίκος Καλογερής | Photos

  1. Ερχόμενοι από Χανιά, στην δεξιά μεριά όπου έχουν βάλει το φανάρι, έχει πολύ χώρο ώστε να πλατύνουν το δρόμο.
    Έτσι τουλάχιστον θα έχουμε 2 λωρίδες και θα βγει το φανάρι.
    Αντε δημαρχοπεριφεριοαρχοντες δώστε γκάζι γιατί σε 2 βδομάδες η κίνηση θα είναι τεράστια και οι ουρές χιλιομέτρων με οδηγούς που θα σας καταριούνται…

  2. γιατι επρεπε να περασει τοσος καιρος? για να προβληθει ο Δημαρχος Αποκορωνου 30 νοματεοι? Τοσο καιρο τι εκανε?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook