Τι θα γίνει με την εξ αποστάσεως εργασία μετά τα τέλη Ιουλίου

τι-θα-γίνει-με-την-εξ-αποστάσεως-εργασί-1072568

Στην επέκταση του καθεστώτος της εξ αποστάσεως εργασίας και μετά τις 31 Ιουλίου προσανατολίζεται η κυβέρνηση, καθώς η εξέλιξη του κορoνοϊού δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης που ισχύει από τις 30 Ιουνίου 2020, η εξ αποστάσεως εργασία έχει παραταθεί έως τις 31 Ιουλίου. Η απόφαση αυτή ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια όσων προβλέπονταν για την τηλεργασία στην ΠΝΠ του Μαρτίου.

Όπως αναφέρει η απόφαση, η δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο, από την ατομική σύμβαση, τόπο εργασίας, θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.03.2020 ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορoνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (Α’ 55), ως ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου, παρατείνεται μέχρι και την 31η Ιουλίου 2020.

Πηγή: cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook