Τι θα φάμε σήμερα; Ταλιατέλες με θαλασσινά

τι-θα-φάμε-σήμερα-ταλιατέλες-με-θαλασσ-841365

Όταν τα ζυμαρικά συναντούν τα θαλασσινά το αποτέλεσμα είναι πιάτα ανεπανάληπτης νοστιμιάς. Φτιάχνουμε λοιπόν “θεϊκές” ταλιατέλες με μύδια, γαρίδες και καλαμαράκια.

Μερίδες:3-4 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:20′ Έτοιμο σε:40′

του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Υλικά

500γρ. ταλιατέλες βρασμένες al dente

15 μύδια με το κέλυφος

8 γαρίδες

250γρ. καλαμαράκια

400γρ. ντοματίνια

½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό

½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

½ κουτ. γλυκού

πάπρικα γλυκιά

2 μέτριες φέτες χωριάτικο ψωμί μπαγιάτικο

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Τρίβετε τις φέτες του ψωμιού με μισή σκελίδα σκόρδο, ραντίζετε με ελαιόλαδο και τις κόβετε σε κύβους, τις ψήνετε σε ένα τηγάνι και τις κρατάτε στην άκρη.

Πλένετε καλά τα μύδια, αφαιρείτε το γενάκι και τα βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με μία σκελίδα σκόρδο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ανοίξουν όλα τα κελύφη (3-4 λεπτά). Πετάτε όσα δεν άνοιξαν. Τα σουρώνετε, κρατάτε το ζουμί τους και τα αφήνετε να στραγγίξουν. Καθαρίζετε τις γαρίδες από κελύφη, κεφάλι και ουρά. Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμαράκια και τα κόβετε σε ροδέλες.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε πέντε έξι κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μισή σκελίδα σκόρδο. Όταν κάψει αρκετά ρίχνετε τα καλαμαράκια και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάτε σε πιάτο στην άκρη. Προσθέτετε στο ίδιο λάδι τα ντοματίνια και την πάπρικα και σοτάρετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε τότε και τις γαρίδες και ανακατεύετε προσεκτικά με σπάτουλα για μερικά λεπτά. Προσθέτετε τα αχνισμένα μύδια με τον ζωμό, τα καλαμαράκια, λίγο αλάτι, πιπέρι και το βασιλικό. Ανακατεύετε στη φωτιά για 1 λεπτό και αποσύρετε.

Προσθέτετε τον μαϊντανό, το ξύσμα πορτοκαλιού, τους κύβους ψωμιού και δυο τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ρίχνετε στο τηγάνι τα ζυμαρικά που έχετε βράσει στο μεταξύ al dente. Ανακατεύετε λίγο να ζεσταθούν τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook