Τι θα φάμε σήμερα; Ταλιατέλες με σολομό και κρέμα γάλακτος

τι-θα-φάμε-σήμερα-ταλιατέλες-με-σολομό-894758

Χορταστικό πιάτο για το μεσημεριανό σας

Υλικά για 2 άτομα

400 γραμμάρια ταλιατέλες

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

1 λεμόνι

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 καυτερή κόκκινη πιπεριά

200 γραμμάρια καπνιστό σολομό

2 κουταλιές της σούπας άνηθο

αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις ταλιατέλες al dente για περίπου 6 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό και έπειτα τα στραγγίζετε. Στο μεταξύ ψιλοκόβετε το σολομό σε λεπτές μικρές λωρίδες, ξύνετε τη φλούδα του λεμονιού και ψιλοκόβετε τον άνηθο και την πιπεριά.

Βάζετε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνετε το σολομό, την πιπεριά και σοτάρετε για 4 λεπτά.

Ρίχνετε τις ταλιατέλες στο τηγάνι, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Συμπληρώνετε με τον άνηθο και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Αφήνετε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας τα με δύο ξύλινες πιρούνες. Σερβίρετε αμέσως.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook