Τι θα φάμε σήμερα; Σουπιές με φακές και σπανάκι

τι-θα-φάμε-σήμερα-σουπιές-με-φακές-και-1025607

Οι σουπιές με το σπανάκι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αγαπάμε όλοι. Μαγειρεμένο όμως έτσι όπως σας το δίνω, πιστέψτε με ότι θα ξετρελαθείτε

της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Μαγείρεμα: 1:15′ Εύκολη Μερίδες: 4

Υλικά 

2 φλ. φακές

800 γραμ. καθαρισμένες σουπιές κομμένες σε μέτρια κομμάτια

1/4 φλ. ελαιόλαδο

2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

500 γραμ. σπανάκι (μικρόφυλλο)

400 γραμ. (1 συσκευασία) ντοματάκια πομοντόρια κομμένα σε καρέ

1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί

2 κ.σ. σταφίδες

2 κ.σ. κουκουνάρι

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τις σουπιές με σπανάκι και φακές, βάζουμε πρώτα τις φακές σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό, να βράσουν, περίπου για 25΄, μέχρι να μισομαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε.

Σε βαθύ τηγάνι, ή καλύτερα σε γουόκ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα ψιλοκομμένα πράσα να μαραθούν για 5΄-6΄. Προσθέτουμε τις καθαρισμένες σουπιές και τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 8΄-10΄.

Ρίχνουμε το σκόρδο και τις μισοβρασμένες φακές. Ανακατεύουμε καλά. Δυναμώνουμε τη φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσουν οι σουπιές για 4΄-5΄ σε δυνατή φωτιά.

Τέλος, προσθέτουμε τις ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό σκεπασμένο για 20΄, μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι σουπιές. Προσθέτουμε το πλυμένο και στραγγισμένο σπανάκι, τις σταφίδες και το κουκουνάρι.

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις για 6΄-8΄. Τέλος, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Στο τέλος, το φαγητό δεν έχει ζουμιά, μένει σχεδόν με το λάδι του.

argiro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook