Τι θα φάμε σήμερα; Σουπιές φρικασέ

τι-θα-φάμε-σήμερα-σουπιές-φρικασέ-1027919

Σουπιές φρικασέ ένα παραδοσιακό φαγητό από την Πάρο, όλο νοστιμιά! Δοκιμάστε τη συγκεκριμένη συνταγή και δεν θα την αλλάζετε

της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Προετοιμασία: 0:10′ Μαγείρεμα: 0:25′ Εύκολη Μερίδες: 4

Υλικά 

1 κιλό σουπιές

1/3 φλ. λάδι

1 μαρούλι

1/2 ματσάκι άνηθο (ή μάραθο)

2 καρότα

1 ξερό κρεμμύδι

5 φρέσκα κρεμμυδάκια

1πράσο

1 πατάτα

Εκτέλεση

Για τις σουπιές φρικασέ, ρίχνουμε πρώτα το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει, μετά βάζουμε το κρεμμύδι το ξερό, το φρέσκο, το πράσο και τα αφήνουμε 3-4΄ να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους, να καραμελώσουν.

Έχουμε καθαρίσει τις σουπιές, έχουμε βγάλει το μελάνι, τις κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Τις αφήνουμε 5-6΄ και ρίχνουμε το μαρούλι. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το καρότο και ανακατεύουμε καλά. Στη μέση βάζουμε την πατάτα ολόκληρη.

Βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε χωρίς να προσθέσουμε νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε για 25΄ περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Στύβουμε σε ένα μπολάκι τα λεμόνια με ένα πιρούνι, όχι σε αποχυμωτή, ρίχνουμε λάδι και χτυπάμε ταυτόχρονα.

Σε ένα πιάτο βάζουμε την ψημένη πατάτα και την λιώνουμε με ένα πιρούνι καλά. Τη ρίχνουμε στο λαδολέμονο ανακατεύοντας συνέχεια με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε λίγα ψημένα λαχανικά από την κατσαρόλα μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα μας και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.

argiro.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook