Τι θα φάμε σήμερα; Ρυζοσαλάτα

τι-θα-φάμε-σήμερα-ρυζοσαλάτα-1087441

Δροσερή και καλοκαιρινή σαλάτα που ξεχειλίζει γεύσεις και αρώματα και συνδυάζει ιδανικά ρύζι, λαχανικά, ψάρι και θαλασσινά.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:50’\

από την Σιμόνη Καφίρη

Υλικά

250γρ. ρύζι αναποφλοίωτο ή parboiled

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι αρακά βρασμένο

1 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο

1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη

150γρ. γαρίδες μικρές βρασμένες και αποφλοιωμένες

4 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα

1 βαζάκι φιλέτο τόνου σε λάδι, ψιλοκομμένο

100γρ. ελιές πράσινες και μαύρες, χωρίς το κουκούτσι τους

4-5 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα

1 κουτ. σούπας κάπαρη, ξαρμυρισμένη

1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 αβγά σφιχτά
Για το dressing

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

χυμό από 2 λεμόνια

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας του. Το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει. Αν οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες, τις αφήνετε να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί.

Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing και την ανακατεύετε σχολαστικά. Σερβίρετε τη ρυζοσαλάτα δροσερή πάνω σε πράσινα φύλλα σαλάτας και γαρνίρετε την επιφάνεια με τα σφιχτά αβγά κομμένα σε τέταρτα ή όγδοα.

Tips

Στη ρυζοσαλάτα μπορείτε να αντικαταστήσετε ή να παραλείψετε υλικά που σας λείπουν ή δεν σας αρέσουν. Θυμηθείτε ότι ταιριάζουν σοταρισμένα λευκά μανιτάρια, βρασμένα φασολάκια φρέσκα, όσπρια βρασμένα, στήθος κοτόπουλου βραστό ή ψητό κομμένο σε μικρούς κύβους, ακόμα και λουκάνικα Φρανκφούρτης βρασμένα και κομμένα ροδέλες.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook