Τι θα φάμε σήμερα; Ροφός με σέλινο

τι-θα-φάμε-σήμερα-ροφός-με-σέλινο-843418

Ένα μυρωδάτο και νόστιμο πιάτο που θα φτιάξετε γρήγορα και εύκολα.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:50′ Χρόνος αναμονής:10

της Νίκης Μηταρέα

Υλικά

1 ροφός περίπου 800γρ. (ή 4 φέτες ροφού)

1 κιλό σέλινο

1 σελινόριζα σε κομμάτια

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε κομμάτια

1 σκελίδα σκόρδου

χυμό 1 λεμονιού

1 ποτήρι κρασί λευκό

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Πλένετε και καθαρίζετε το ψάρι, το αλατίζετε και το περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Το βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά να σφίξει η σάρκα του, για να μη διαλυθεί στο μαγείρεμα.

Σοτάρετε με ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε στην κατσαρόλα το σέλινο και τη σελινόριζα. Τοποθετείτε από πάνω το ψάρι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 20 λεπτά. Τέλος, προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βράζετε για 1 λεπτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook