Τι θα φάμε σήμερα; Μπρόκολο και κουνουπίδι με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

τι-θα-φάμε-σήμερα-μπρόκολο-και-κουνουπ-836081

Άσπρα και πράσινα μπουκετάκια λαχανικών που μπορούν να καταναλωθούν ζεστά ή κρύα. Μια υγιεινή και χαρούμενη νότα στο τραπέζι σας.

Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:20′ Έτοιμο σε:40′

Υλικά

1 μπρόκολο μέτριο, πλυμένο και χωρισμένο σε μπουκετάκια

1 κουνουπίδι μικρό, πλυμένο και χωρισμένο σε μπουκετάκια

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης από κονσέρβα, κομμένες σε κυβάκια

ξύσμα από 1 λεμόνι

χυμό από 1 λεμόνι

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βράζετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι στον ατμό για 15-20 λεπτά και βάζετε τα μπουκετάκια τους το ένα δίπλα στο άλλο σε πλατιά και βαθιά πιατέλα.

Ανακατεύετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με τις πιπεριές και το ξύσμα λεμονιού.

Χτυπάτε το λεμόνι, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια με τις πιπεριές. Ανακατεύετε καλά το μίγμα και περιχύνετε με αυτό το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό σαν συνοδευτικό για ψητά ψάρια ή κρεατικά.

Olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook