Τι θα φάμε σήμερα; Μανιτάρια στιφάδο µε πουρέ καλαµποκιού

τι-θα-φάμε-σήμερα-μανιτάρια-στιφάδο-µε-1024570

Ένας διαφορετικός και πραγματικά πεντανόστιμος τρόπος να μαγειρέψετε τα μανιτάρια.

Προετοιμασία: 0:15′ Μαγείρεμα: 0:20′ Εύκολη Μερίδες: 4

Υλικά 

1 κιλό φρέσκα ανάμεικτα μανιτάρια (καθαρισμένα)

1/2 φλ. αποξηραμένα porcini

1/4 φλ. ελαιόλαδο

6 μέτρια κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες

3 σκελίδες σκόρδο

400 γραμ. ντοματάκια πομοντόρια (συσκευασμένα

αποφλοιωμένα και χωρίς σπόρους)

1 κλαδάκι (ή 1/2 κ.γλ. αποξηραμένο) φρέσκο θυμάρι

1/3 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

1½ φλ. καλαμποκάλευρο

3 φλ. ζωμό κότας ή ζεστό νερό

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι

Εκτέλεση

Για τα μανιτάρια στιφάδο, μουσκεύουμε πρώτα τα αποξηραμένα μανιτάρια σε μπολ με ζεστό νερό για 20΄, μέχρι να ανακτήσουν τη χαμένη υγρασία και τον όγκο τους.

Κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια στα 2 ή στα 4 αν είναι μεγάλα (μέγεθος μπουκιάς). Σε φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 7΄-8΄, μέχρι να γίνουν διάφανα, ανακατεύοντάς τα συχνά.

Προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί, τα πομοντόρια και αλατοπίπερο. Βράζουμε για 5΄ δυνατά και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά, συνεχίζοντας το βράσιμο για 15΄ ακόμη, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τον πουρέ: Ζεσταίνουμε το ζωμό ή το νερό και προσθέτουμε 1/2 φλ. από τη σάλτσα των μανιταριών. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε βροχηδόν, ανακατεύοντας με σύρμα, το καλαμποκάλευρο.

argiro.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook