Τι θα φάμε σήμερα; Μανιτάρια στιφάδο µε πουρέ καλαµποκιού
Ένας διαφορετικός και πραγματικά πεντανόστιμος τρόπος να μαγειρέψετε τα μανιτάρια.
Προετοιμασία: 0:15′ Μαγείρεμα: 0:20′ Εύκολη Μερίδες: 4
Υλικά
1 κιλό φρέσκα ανάμεικτα μανιτάρια (καθαρισμένα)
1/2 φλ. αποξηραμένα porcini
1/4 φλ. ελαιόλαδο
6 μέτρια κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο
400 γραμ. ντοματάκια πομοντόρια (συσκευασμένα
αποφλοιωμένα και χωρίς σπόρους)
1 κλαδάκι (ή 1/2 κ.γλ. αποξηραμένο) φρέσκο θυμάρι
1/3 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
1½ φλ. καλαμποκάλευρο
3 φλ. ζωμό κότας ή ζεστό νερό
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
Εκτέλεση
Για τα μανιτάρια στιφάδο, μουσκεύουμε πρώτα τα αποξηραμένα μανιτάρια σε μπολ με ζεστό νερό για 20΄, μέχρι να ανακτήσουν τη χαμένη υγρασία και τον όγκο τους.
Κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια στα 2 ή στα 4 αν είναι μεγάλα (μέγεθος μπουκιάς). Σε φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 7΄-8΄, μέχρι να γίνουν διάφανα, ανακατεύοντάς τα συχνά.
Προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί, τα πομοντόρια και αλατοπίπερο. Βράζουμε για 5΄ δυνατά και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά, συνεχίζοντας το βράσιμο για 15΄ ακόμη, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τον πουρέ: Ζεσταίνουμε το ζωμό ή το νερό και προσθέτουμε 1/2 φλ. από τη σάλτσα των μανιταριών. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε βροχηδόν, ανακατεύοντας με σύρμα, το καλαμποκάλευρο.