Τι συνέβη στη Βουλή με τα ονόματα της επιστολής Ράμμου

τι-συνέβη-στη-βουλή-με-τα-ονόματα-της-επ-1615777

Στη διάρκεια της ομιλίας του, στην οποία επέλεξε να μη δώσει απαντήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ένα ερώτημα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. «Στην επιστολή που σας έστειλε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, υπήρχαν τα ονόματα τα οποία δημοσιεύσατε σήμερα;» ήταν το ερώτημα του πρωθυπουργού, ο οποίος συμπλήρωσε πως στην επιστολή που έστειλε στον ίδιο ο κ. Ράμμος δεν υπήρχαν ονόματα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκε να απαντήσει, όμως οι ακροατές δεν κατάφεραν να ακούσουν την απάντηση καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε να μιλά, με αποτέλεσμα να ακούγεται μια οχλαγωγία.

Η πραγματικότητα, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ που έχει δημοσιεύσει ήδη από τις 14 Ιανουαρίου το Magazine, είναι πως τα έξι ονόματα που πλέον επισήμως παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, δεν τα εντόπισε η ΑΔΑΕ με δική της πρωτοβουλία. Υπενθυμίζεται πως μιλάμε για τους: Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, Αρχηγός ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης, πρώην Σύμβουλος Ασφάλειας, Αλέξανδρος Διακόπουλος, οι επικεφαλής (πρώην και νυν) της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών Θεόδωρος Λάγιος και Αριστείδης Αλεξόπουλος.

Σύμφωνα με το περιθώριο που του δίνεται από τον νόμο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε αίτημα στην ΑΔΑΕ τον Δεκέμβριο, ζητώντας από την ανεξάρτητη Αρχή να ερευνήσει αν τα τηλέφωνα των συγκεκριμένων έξι ανθρώπων που κατέχουν ή κατείχαν κρίσιμα θεσμικά αξιώματα είχαν τεθεί σε παρακολούθηση από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Η ΑΔΑΕ, όπως της επιβάλει το Σύνταγμα, έκανε τους απαραίτητους ελέγχους και όταν πλέον είχε τα δεδομένα, ο πρόεδρός της, Χρήστος Ράμμος, προσπάθησε να ενημερώσει το Κοινοβούλιο. Αυτό δεν του επετράπη από την κυβερνητική πλειοψηφία και τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Στη συνέχεια, το πρωί της Τετάρτης, 25 Ιανουαρίου, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την πρωτοβουλία να επισκεφθεί την ΑΔΑΕ, ζητώντας απάντηση για το ερώτημα που είχε θέσει αναφορικά με τα έξι ονόματα. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, όπως επιβάλει ο νόμος, συνέταξε μια επιστολή την οποία παρέδωσε στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα την έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων και στην οποία απαντούσε στο ερώτημα του Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαιώνοντας πως διενήργησε ελέγχους στους παρόχους τηλεφωνίας και επιβεβαίωσε την παρακολούθηση των παραπάνω προσώπων.

Τα ονόματα, συνεπώς, τα είχε δώσει στο ερώτημά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Δεκέμβριο του 2022. Η ΑΔΑΕ διενήργησε τους ελέγχους στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας στη βάση του συγκεκριμένου ερωτήματος για τα έξι συγκεκριμένα πρόσωπα και σε αυτό το αίτημα απάντησε η επιστολή της, η οποία επιβεβαίωνε πως τα πρόσωπα για τα οποία διενήργησε τους ελέγχους είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook