Τι συμβολίζει η κλεψύδρα και τα άλλα σύμβολα στο πίσω μέρος του καλλυντικού σας

τι-συμβολίζει-η-κλεψύδρα-και-τα-άλλα-σύ-1582699
Φωτογραφία: shutterstock

Στο πίσω μέρος της συσκευασίας των καλλυντικών μας, εκτός από τη λίστα με τα συστατικά του υπάρχει κάτι ακόμα που ενδεχομένως να μην έχουμε παρατηρήσει. Μια σειρά από μικροσκοπικά σύμβολα που αν και δεν ξέρουμε τι είναι μας προσφέρουν σημαντικές πληροφορίες.

Για να μάθουμε λοιπόν να «διαβάζουμε» πιο συνειδητά την περιποίησή μας, αποκωδικοποιούμε τα πιο συνηθισμένα σύμβολα. Εδώ τα σύμβολα που υποδηλώνουν ότι τα καλλυντικά μας είναι eco-friendly.

# Πράσινη κουκίδα

Είναι ο κύκλος με δυο τοξάκια στο εσωτερικό του, όπως το γινγκ-γιανγκ. Σημαίνει ότι η εταιρεία που κατασκεύασε το καλλυντικό καλύπτει τα έξοδα ανακύκλωσης της συσκευασίας. Ή ότι έχει προσφέρει χρήματα για την ανακύκλωση σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Κάποιες φορές δεν είναι πράσινη, αλλά μαύρη.

# Τρίγωνο από τρία βέλη

Στα αγγλικά ονομάζεται the mobius loop, ένα άγνωστο όνομα για ένα πολύ συνηθισμένο σύμβολο. Αυτό το τρίγωνο αποτελούμενο από τρία βέλη που έχουν δεξιόστροφη φορά σημαίνει ότι η συσκευασία μπορεί να ανακυκλωθεί. Όταν βρίσκεται μέσα σε κύκλο και έχει έναν αριθμό σημαίνει ότι προέρχεται από ανακυκλωμένο υλικό καθώς και το ποσοστό του.

# Το λαγουδάκι που πηδάει (leaping bunny)

Μεταφράζεται ως φιλικό προς τα ζώα και cruelty-free. Ανήκει στο πρόγραμμα Leaping Bunny και πρόκειται για το επίσημο και διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει ότι η σύνθεση δεν είναι δοκιμασμένη σε ζώα και η εταιρεία του καλλυντικού δεν πραγματοποιεί οποιοδήποτε είδος τεστ σε αυτά.

# Κλεψύδρα

Για τα προϊόντα με διάρκεια ζωής κάτω των 30 μηνών, η μικρή κλεψύδρα τονίζει την ημερομηνία λήξης τους, η οποία αναγράφεται κάπου πάνω στη συσκευασία. Τα καλλυντικά που διατίθενται στην Ευρώπη πρέπει να αναγράφουν είτε το PAO (Period After Opening) είτε το BBE (best before end date).

# PAO (Period After Opening)

Eίναι συνήθως ένα δοχείο με έναν αριθμό στο κέντρο του και ανοιχτό καπάκι. Υπάρχει σε όλα τα καλλυντικά με διάρκεια ζωής λιγότερη από 30 μήνες και συμβολίζει τους μήνες που η σύνθεση είναι αποτελεσματική, μετά το άνοιγμά της.

# Φλόγα

Συμβολίζει το προφανές, ότι δηλαδή η σύνθεση είναι εύφλεκτη και δεν πρέπει να εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες ή σε φωτιά.

vita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook