Τι συμβαίνει στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο Χανίων; Λήγουν συμβάσεις απαραίτητων εργαζομένων

τι-συμβαίνει-στο-τμήμα-πυρηνικής-ιατρ-761417

Μεγάλη αγωνία για το μέλλον του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής στο νοσοκομείο Χανίων, καθώς από τον ερχόμενο Οκτώβριο ξεκινούν να λήγουν οι συμβάσεις εργαζομένων που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του τμήματος.

Δυο τεχνολόγοι – χειριστές ακτινολογικού, ένας ακτινοφυσικός και μια διοικητική υπάλληλος αναμένεται να αποχωρήσουν ως τις αρχές του νέου έτους, καθώς είναι επικουρικοί και οι συβάσεις τους είναι ορισμένου χρόνου.

Ωστόσο, το τμήμα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ακτινοφυσικό και τεχνολόγους – χειριστές ακτινολογικού, καθώς είναι αρμόδιοι για την παρασκευή των ραδιοφαρμάκων, που περιέχουν ραδιενεργά ισότοπα βραχέως χρόνου ημιζωής.

Το τμήμα εξυπηρετεί 35 με 40 ασθενείς κάθε εβδομάδα, από Χανιά και Ρέθυμνο, με αποτέλεσμα να αποφεύγεται η ταλαιπωρία της μετάβασης στο Ηράκλειο από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία του.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, οι συμβασιούχοι του Νοσοκομείου Χανίων ξεκινούν κινητοποιήσεις, ζητώντας να παραμείνουν στις θέσεις τους. Όσο για το τμήμα πυρηνικής ιατρικής, οι πρώτες δυο αποχωρήσεις αναμένονται τον Οκτώβριο, μια τον Νοέμβριο και μια τον Ιανουάριο, εάν δεν βρεθεί λύση.

Την ερχόμενη Τρίτη, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη, αναμένεται να ενημερώσει για τα αιτήματα των εργαζόμενων τον Υπουργό Υγείας, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα υποσχέθηκε η ίδια σε αντιπροσωπεία εργαζομένων που μετέβη την Τετάρτη στο Ηράκλειο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων ανακοίνωσε προγραμματισμένες στάσεις εργασίας διεκδικώντας την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook