Τι προβλέπεται σήμερα στην Κρήτη για σούπερ μάρκετ, καταστήματα και delivery

τι-προβλέπεται-σήμερα-στην-κρήτη-για-σ-1138215

Μπορεί να μην κηρύχτηκε γενική αργία σήμερα, ωστόσο καταστήματα και σούπερ μάρκετ μπορούν να λειτουργήσουν με διαφορετικό ωράριο.

Συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Αττικής και της Κρήτης καταστήματα και σούπερ μάρκετ έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν από τις 10 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα, ενώ απαγορεύονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και κούριερ.

Με καθεστώς τηλεργασίας οι υπηρεσίες του Δημοσίου, ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα, μειωμένο ωράριο για τα καταστήματα, με σημαντικούς περιορισμούς οι τράπεζες σε Αττική και Κρήτη.

Δημόσιο

Ειδικότερα, σε εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται πως «συνίσταται εντόνως η χρήση της δυνατότητας τηλεργασίας προκειμένου να αποφευχθούν κατά το δυνατόν οι μετακινήσεις».

Ακόμη προβλέπεται η δυνατότητα για τους υπαλλήλους που δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εξ’ αποστάσεως, να προσέλθουν στην εργασία τους αργότερα από την καθορισμένη ώρα προσέλευσης, χωρίς οποιαδήποτε δυσμενή συνέπεια. Στο έσχατο ενδεχόμενο, δηλαδή «σε περίπτωση που η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας δεν είναι δυνατή λόγω των φύσης των ασκούμενων καθηκόντων καθώς επίσης και η προσέλευση των υπαλλήλων στην έδρα της Υπηρεσίας τους είναι αντικειμενικά αδύνατη λόγω των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η απουσία των εν λόγω υπαλλήλων θα είναι δικαιολογημένη για λόγους ανωτέρας βίας» τονίζει το Υπουργείο Εσωτερικών, καλώντας τους προϊσταμένους των υπηρεσιών να καταρτίσουν πλάνο εργασιών για την αυριανή ημέρα.

Εξαιρέσεις στην τηλεργασία

Από το καθεστώς τηλεργασίας στο Δημόσιο, αλλά από τις πρόσθετες διευκολύνσεις προς τους δημοσίους υπαλλήλους για την εργασία τους εξαιρούνται οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αιχμής, οι αρμοδιότητες των οποίων σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπως για παράδειγμα δημοτικοί υπάλληλοι σε συναφές αντικείμενο εργασίας.

Ιδιωτικός τομέας

Ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν ενώ:

  • Τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν από τις 10:00 ως τις 18:00.
  • Απαγορεύονται υπηρεσίες διανομής (delivery) και ταχυδρομικές υπΤι προβλέπεται σήμερα στην Κρήτη για σούπερ μάρκετ, καταστήματα και deliveryηρεσίες (courier)

Τράπεζες

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε ότι τα τραπεζικά καταστήματα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη, και Νότιο Αιγαίο, θα επαναλειτουργήσουν για το κοινό σήμερα, 27 Ιανουαρίου 2022, αλλά με σημαντικούς περιορισμούς. Ειδικότερα, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες σε καθένα κατάστημα, ενδέχεται αυτό να μην λειτουργεί ή να υπάρχει περιορισμένος αριθμός εργαζομένων ή να υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας. Ως εκ τούτου συνιστάται οι συναλλασσόμενοι να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα καταστήματα όπως επίσης πριν την μετάβαση τους σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook