Τι πρέπει να προσέξεις όταν αγοράζεις μαγειρικά σκεύη

τι-πρέπει-να-προσέξεις-όταν-αγοράζεις-1128950

Είτε μετακόμισες μόλις στο πρώτο σου σπίτι είτε αποφάσισες να αντικαταστήσεις τα πολυκαιρισμένα σκεύη που… κληρονόμησες, τα κουζινικά είναι εντελώς απαραίτητα σε κάθε σπίτι.

Μόνο έτσι μπορείς να ετοιμάσεις λαχταριστά γεύματα, αν και στις μέρες μας εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η αισθητική του πράγματος.

Και η αλήθεια είναι πως κυκλοφορούν αναρίθμητες επιλογές σε σετ σκευών εκεί έξω, ολόκληρες σειρές που κυμαίνονται από λιγότερα από 100 ευρώ ως και πάνω από 1.000!

Η επιλογή εξαρτάται φυσικά από το πορτοφόλι μας, αν και δεν εξαντλείται κατά κανέναν τρόπο εκεί. Ειδικά αν δεν είσαι εξοικειωμένος με τα υλικά και τι κάνει το καθένα, ποια μπαίνουν στο πλυντήριο και τέτοια πράγματα.

Ο Νο 1 κανόνας λοιπόν είναι οι προσωπικές ανάγκες μας. Οι οποίες μεταφράζονται στο είδος του υλικού. Κι ενώ τα περισσότερα πια είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο και ανοξείδωτο ατσάλι, θα βρεις εκεί έξω και σκεύη από μαντέμι (χυτοσίδηρο), χαλκό, επισμαλτωμένα, κεραμικά κ.ά.

Και όλα αυτά τα μέταλλα έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Τα αλουμινένια, ας πούμε, είναι συνήθως λιγότερο ακριβά, αλλά και λιγότερο ανθεκτικά. Το ανοξείδωτο ατσάλι, από την άλλη, αντέχει σε πιο βαριά χρήση, κοστίζει ωστόσο ακριβότερα και δεν κατανέμει ομοιόμορφα τη θερμοκρασία.

Γι’ αυτό και θα βρεις εκεί έξω σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα με αλουμίνιο στο κέντρο. Και τηγάνια φυσικά από κάθε υλικό με αντικολλητική επίστρωση, ώστε να καθαρίζονται ευκολότερα.

Σειρά έχει μετά ο καθορισμός των αναγκών σε επίπεδο σκευών που χρειάζεσαι. Πολλά σετ της αγοράς περιλαμβάνουν και μικροπράγματα, όπως σπάτουλες και κουτάλες, για να φουσκώσουν τον αριθμό των σκευών που προσφέρουν στο σετ. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή στο τι ακριβώς περιέχει κάθε σειρά.

Σημαντικότατο είναι επίσης και το είδος της συσκευής που θα τα χρησιμοποιήσεις. Δεν κάνουν όλα για κεραμικές εστίες δηλαδή, εννοώντας πως δεν θα έχουν το ίδιο μαγειρικό αποτέλεσμα. Άλλα πάλι μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων και άλλα αντέχουν μέσα στον φούρνο, πράγματα που οφείλεις να λάβεις υπόψη με βάση τις μαγειρικές σου συνήθειες.

Σωστός λαβύρινθος δηλαδή, ένας λαβύρινθος που ξεδιαλύνεται ωστόσο από τον καθορισμό των ατομικών αναγκών μας…

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook