Τι πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε φροντιστήρια ξένων γλωσσών ή καθηγητή για ιδιαίτερα

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, τώρα που ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά και οι γονείς επιθυμούν τα παιδιά τους να μάθουν μία ξένη γλώσσα, οφείλει να δώσει τις οδηγίες της, αφενός για σωστή ενημέρωση του γονέα, μα προπάντων για να προστατεύσει τους μαθητές, ώστε να αποφευχθούν επιλογές που δεν έχουν καμιά σχέση με την επίσημη, νόμιμη ιδιωτική εκπαίδευση Ξένων Γλωσσών, για ένα σωστό ξεκίνημα.

Οι συμβουλές της Ε.Π.Κ.Κρήτης, είναι:

1.Κάνουμε έρευνα αγοράς και επιλέγουμε πιστοποιημένα φροντιστήρια ξένης γλώσσας, που αδειοδοτούνται και ελέγχονται από τον κρατικό φορέα (ΕΟΠΠΕΠ). Τα μέλη του Συλλόγου Palso είναι πιστοποιημένα από τον ΕΟΠΠΕΠ και πληρούν αυστηρές προδιαγραφές λειτουργίας που εξασφαλίζουν την μάθηση σε ένα περιβάλλον ασφαλές, καθώς εκεί τηρούνται αυστηροί κανόνες που προβλέπονται από το νόμο και το καταστατικό του Συλλόγου.

2.Παίρνουμε ενημέρωση για τα δίδακτρα, τις ώρες λειτουργίας των φροντιστηρίων, κάνουμε σχετική σύγκριση, καθώς το κάθε φροντιστήριο διαμορφώνει τις δικές του τιμές.

3.Η διδασκαλία της Ξένης Γλώσσας μέσω φροντιστηρίου βασίζεται στην αρχή της επικοινωνίας, προσφέρει σταθερό πρόγραμμα διδασκαλίας που ο μαθητής ακολουθεί με συνέπεια.

4.Η επιλογή των βιβλίων είναι πολύ σημαντική. Οι Εκδοτικοί Οίκοι ενημερώνουν συστηματικά τα Κ.Ξ.Γ. για όλα τα νέα βιβλία και έτσι υπάρχει γνώση για την επιλογή του κατάλληλου βιβλίου.

5.Τα Κ.Ξ.Γ. διαθέτουν την οργάνωση και την εμπειρία που απαιτείται για ένα σύστημα αξιολόγησης μέσω τακτικών Tests που έχουν αντίκρυσμα και νόημα με την έννοια του καλώς εννοούμενου ανταγωνισμού που αναπτύσσεται μεταξύ των συμμαθητών μιας τάξης ενός επίσημου.

6.Τα δίδακτρα συμφωνούνται και ισχύουν για όλη την σχολική περίοδο. Πινακίδα επ’ αυτών θα πρέπει να είναι αναρτημένη σε εμφανές μέρος της αίθουσας επικοινωνίας.

7.Το περιβάλλον της φροντιστηριακής στέγης, θα πρέπει να καλύπτει τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία.

ΠΡΟΣΟΧΗ, όταν επιλέγουμε την κατ’οίκον διδασκαλία

Ελέγχουμε τα στοιχεία του/της καθηγητή/τρίας και εξετάζουμε εάν τηρούν τις προϋποθέσεις που ο καθένας οφείλει.

-Οφείλει να έχει άδεια οικοδιδασκαλίας την οποία υποχρεούται να επιδεικνύει.

-Οφείλει να διαθέτει κωδικό άσκησης δραστηριότητας (ΚΑΔ) από την οικεία ΔΟΥ και να εκδίδει νόμιμες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Πέρα από το παράνομο της δραστηριότητας κάποιων ανθρώπων, που εμφανίζονται ως έμπειροι καθηγητές ,καλείστε να δείτε το ουσιαστικό. Η δραστηριότητα αυτή μπορεί να είναι και επικίνδυνη. Χρειάζεται τακτικά να “ρίχνουμε” μια ματιά , αν γίνεται η υποσχόμενη διδασκαλία.

ΕπειδήΤο περιβάλλον του “Ιδιαίτερου Μαθήματος” είναι συνήθως ο οικογενειακός χώρος του μαθητή όπου ΔΕΝ μπορεί να μην είναι μειονέκτημα η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ του “Οικοδεσπότη Μαθητή” και του “Φιλοξενούμενου Καθηγητή”. Ο μαθητής δυσανασχετεί ακόμη και με την παρουσία του “Καθηγητή Εισβολέα” και έτσι χάνεται η ευκαιρία μιας ισορροπημένης σχέσης μεταξύ τους. Συνεπώς, δημιουργούνται κακές προϋποθέσεις που θα ενισχύσουν την ένταση στις πιθανές συγκρούσεις.

Η διαφήμιση ιδιαιτέρων μαθημάτων στην εφημερίδα, δεν ισοδυναμεί με επάρκεια προσόντων διδασκαλίας και κατ’επέκταση νόμιμη οδό.

Σημείωση: Ο/Η καθηγητής/τρια της δημόσιας εκπαίδευσης Δεν επιτρέπεται να παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα.

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. …ενα αρθρο γεματο μπουρδες….”καθηγητης εισβολεας” χα χα χα χα χα δεν βλεπω την πηγη απο οπου το πηρατε…Κανας μεγαλος φροντηστηριας το εγραψε;;;;Απο κεινους που ξεδιαλεγουν τα κοπέλια και κρατανε μονο του καλους και τους αριστους μαθητες και τους υπολοιπους τους διωχνουνε με τον τροπο τους;;;;Καλα κρασα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ