Τι πρέπει να κάνετε με το ματάκι της πόρτας όταν φεύγετε ταξίδι

τι-πρέπει-να-κάνετε-με-το-ματάκι-της-πόρ-1429058

Ένα από τα πρώτα πράγματα που σκεφτόμαστε όταν ετοιμαζόμαστε για ταξίδι είναι να παραμείνει το σπίτι μας ασφαλές.

Σίγουρα κατά την επιστροφή σας το μόνο που δε θέλετε να δείτε είναι να έχει γίνει κάποια παραβίαση στον προσωπικό σας χώρο. Εκτός από το κλείδωμα του σπιτιού και τον συναγερμό που τυχόν έχετε, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι ή αλλιώς τρικ να προστατεύσετε το σπίτι σας.

Ένα από αυτά έχει να κάνει με το ματάκι της πόρτας. Μην ξεχνάτε πριν φύγετε για το ταξίδι σας να καλύψετε το ματάκι της εξωτερικής σας πόρτας. Ίσως σας ακούγεται αστείο αλλά αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να κρατήσετε μακριά τους διαρρήκτες. Για ποιο λόγο; Πιθανόν δεν γνωρίζετε ότι υπάρχουν συσκευές που από το ματάκι της πόρτας μπορούν να καταγράψουν τι γίνεται μέσα σε αυτό. Έτσι ο επίδοξος διαρρήκτης μπορεί να γνωρίζει εύκολα αν είστε μέσα και να μπει με την άνεσή τους.

Ανάμεσα στα πράγματα που επίσης πρέπει να προσέχετε είναι γενικώς και εκτός από τις περιόδους που φεύγετε ταξίδι, να μην αφήνετε να συσσωρεύονται τα γράμματα στο γραμματοκιβώτιο. Αυτό είναι σημάδι για τους διαρρήκτες ότι λείπετε. Ένας σημαντικός κανόνας, επίσης, έχει να κάνει με τα social media. Ποτέ μην δίνετε πληροφορίες, όπως ότι λείπετε ταξίδι, είτε πότε θα γυρίσετε μέσω των προφίλ σας.

Τέλος, αν πρόκειται να λείψετε για ένα διήμερο μην κλείσετε όλα τα πατζούρια και αφήστε κάποιο φως μπαλκονιού ή εξωτερικού χώρου αναμμένο. Ακολουθήστε όσα περισσότερα βήματα μπορείτε και αυξήστε τις πιθανότητες το σπίτι σας να μην δεχθεί καμία απειλή.

exploringgreece.tv

One thought on “Τι πρέπει να κάνετε με το ματάκι της πόρτας όταν φεύγετε ταξίδι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook