Τι πρέπει να κάνει ένας εμβολιασμένος αν έρθει σε επαφή με κρούσμα – Οι νέες συστάσεις, λόγω Όμικρον

τι-πρέπει-να-κάνει-ένας-εμβολιασμένος-1282033

Νέες συστάσεις για τεστ μετά από επαφή με κρούσμα έδωσε η Μίνα Γκάγκα, καθώς και για όλα όσα πρέπει να προσέχουμε τις γιορτές:

«Τις τελευταίες μέρες ακούμε συνεχώς γύρω μας εμβολιασμένους συνανθρώπους μας που έχουν εκτεθεί, έχουν έρθει, δηλαδή, σε στενή επαφή με κρούσμα κορονοϊού.

Στις οδηγίες που είχαν εκδοθεί από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων τον περασμένο Αύγουστο, είχαμε πει ότι οι εμβολιασμένοι ή οι πρόσφατα νοσήσαντες δεν μπαίνουν σε καραντίνα εφόσον παραμένουν ασυμπτωματικοί, αλλά οφείλουν να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας και να παρακολουθούν την υγεία τους για 14 μέρες μετά την έκθεση.

Δεν συστήναμε τότε εργαστηριακό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο εκτός ειδικών περιπτώσεων, όπως είναι οι κλειστές δομές. Σήμερα, όμως με δεδομένη την κυκλοφορία ενός ιδιαίτερα μεταδοτικού στελέχους και στην προσπάθεια μας να σταματήσουμε την μεγάλη διασπορά, θα ήταν σκόπιμο όλοι οι εμβολιασμένοι, μετά από στενή επαφή με κρούσμα, να μειώσουν κατά το δυνατόν την κινητικότητα μας και να διενεργήσουμε τουλάχιστον δυο τεστ τις επόμενες 7- 10 μέρες, έτσι ώστε να προστατεύσουμε το οικογενειακό και στενό φιλικό μας περιβάλλον.

Όσον αφορά στις οδηγίες που συστήνουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί Υγείας ανέφερε:

«Πολλοί οργανισμοί, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το CDC αλλά και το ΕCDC εξέδωσαν οδηγίες για την περίοδο των εορτών και τονίζουν τη σημασία που έχει ο εμβολιασμός και η θωράκιση με την αναμνηστική δόση εμβολίου.

Θυμίζουν την προστασία που μας προσφέρει η ορθή χρήση της μάσκας, η καλή υγιεινή των χεριών και η τήρηση των αποστάσεων, που δεν επηρεάζονται ούτε από τις μεταλλάξεις, ούτε από τις παραλλαγές του ιού.

Συστήνουν αποφυγή πολυπληθών συγκεντρώσεων και την συχνή χρήση τεστ έναντι κορονοϊού.

Προτείνουν την παραμονή στο σπίτι όταν κάποιος έχει συμπτώματα κρυολογήματος, αλλά και την αποφυγή έκθεσης στον ιό εάν προγραμματίζει κάποιος να συναντήσει συγγενείς που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου τις επόμενες μέρες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook