Τι παρενέργειες έχει το εμβόλιο Οξφόρδης για κορονοϊό – Η απάντηση Μαγιορκίνη

τι-παρενέργειες-έχει-το-εμβόλιο-οξφόρ-1097005

Ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα για τους στόχους που πρέπει να επιτύχουν τα εμβόλια στις κλινικές δοκιμές, ώστε να θεωρηθούν αποτελεσματικά και τις παρενέργειες από το εμβόλιο για τον κορονοϊό, αλλά και απάντησε για τις παρενέργειες σχετικά με το εμβόλιο της Οξφόρδης.

Για το θέμα με το εμβόλιο είπε ότι φαίνεται ότι και 50% αποτελεσματικότητα να επιτευχθεί, αυτή θα είναι επαρκής για να προκαλέσει σημαντικό ποσοστό ανοσίας στον πληθυσμό, ώστε η επιδημία να επιβραδυνθεί και να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Στο ερώτημα πόσο ασφαλή θα είναι τα εμβόλια, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης έχει δοκιμαστεί σε περισσότερα από 2.500 άτομα και έχει πολύ ήπιες παρενέργειες, όπως τα συνηθισμένα εμβόλια.

«Είναι σχεδιασμένα και βασισμένα σε τεχνολογίες που μπορούν να επιτύχουν την μαζική παραγωγή τους σε μικρό χρονικό διάστημα. Δεν βιαζόμαστε να τα δώσουμε στον κόσμο. Τώρα βρίσκονται στην κλινική φάση 3». Θύμισε ότι όλα τα θεραπευτικά μέσα που έχουμε σήμερα έχουν εξετασθεί στο πλαίσιο φάσης 3 κλινικών δοκιμών.

«Έτσι και για τα εμβόλια – εκπτώσεις δεν γίνονται. Το κρίσιμο νούμερο δεν είναι σε πόσο χρόνο έγιναν δοκιμές, αλλά σε πόσους ανθρώπους και με ποιο τρόπο. Τα εμβόλια που θα διατεθούν, γνωρίζουμε ότι θα είναι πλήρως ελεγμένα και με βάση τους κανόνες της σύγχρονης ιατρικής», κατέληξε.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook