Τι ώρα πρέπει να τρώνε όσοι δουλεύουν νύχτα

τι-ώρα-πρέπει-να-τρώνε-όσοι-δουλεύουν-ν-1442117

Οι άνθρωποι που δουλεύουν τη νύχτα αποτελούν μία ειδική κατηγορία εργαζομένων. Κι αυτό γιατί είναι ξύπνιοι και δραστήριοι όταν όλοι οι υπόλοιποι κοιμόμαστε. Πολλοί από αυτούς τους εργαζόμενους καταναλώνουν γεύματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα, λειτουργεί αρνητικά για την υγεία.

Στην μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Science Advances εξετάστηκε η περίπτωση 19 νεαρών ατόμων που ακολούθησαν ένα εργαστηριακό πρωτόκολλο, στο οποίο οι ώρες εργασίας προσομοιώθηκαν στη νυχτερινή βάρδια. Στο πλαίσιο της έρευνας, η μισή ομάδα έτρωγε μερικά από τα γεύματά της κατά τη διάρκεια της ημέρας και μερικά τη νύχτα, όπως συνηθίζουν οι εργαζόμενοι της βραδινής βάρδιας. Η υπόλοιπη ομάδα έτρωγε όλα τα γεύματά της κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι παρατηρήθηκε μια μέση αύξηση 6,4% στο επίπεδο σακχάρου του αίματος των ατόμων που κατανάλωναν ορισμένα από τα γεύματά τους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αντιθέτως, τα άτομα που έτρωγαν μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν είδαν σημαντική αύξηση του σακχάρου στο αίμα τους.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εργαζόμενοι της νυχτερινής βάρδιας που καταναλώνουν τροφή τη νύχτα έθεταν τον εαυτό τους σε υψηλότερο κίνδυνο για παθήσεις όπως παχυσαρκία, διαβήτη και καρδιακά προβλήματα. Επομένως, εάν εργάζεστε τη νύχτα, η κατανάλωση γευμάτων αποκλειστικά κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να συμβάλλει στην καλή κατάσταση της υγείας σας και να σας προστατεύσει από διάφορες παθήσεις.

Η μελέτη συνεχίζεται, ώστε να εξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα αναφορικά με την επιδραστική σχέση της κατανάλωσης γευμάτων στους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ygeiamou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook