Τι να προσέξετε στην αίτηση για το επίδομα θέρμανσης

τι-να-προσέξετε-στην-αίτηση-για-το-επίδ-779825

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία η κυβέρνηση θα μοιράσει στους περσινούς δικαιούχους του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης ένα επιπλέον ποσό ως ενίσχυση από το υπερπλεόνασμα των 885 εκατ. ευρώ του φετινού επιδόματος. Το ποσό που θα μοιραστούν όσοι πήραν επιδότηση πετρελαίου το 2017 ανέρχεται συνολικά σε 15 εκατ. ευρώ. Το επίδομα θα είναι αυξημένο στις βόρειες και ορεινές περιοχές ενώ το ποσό θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι το τέλος του έτους, πριν την καταβολή του επιδόματος του επόμενου έτους.

Για τη καταβολή του συμπληρωματικού επιδόματος πετρελαίου οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση. Αντίθετα όταν θα εκδοθεί η απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος της φετινής σεζόν (2018-2019) τα νοικοκυριά θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr). Η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει σε δύο δόσεις, μία έως την 31η Ιανουαρίου 2019 και μία έως την 30η Ιουνίου 2019.

Όταν θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή οι πολίτες πατώντας την επιλογή «Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης» και κατόπιν την «Είσοδο στην εφαρμογή» που θα οδηγεί στην σελίδα Επίδομα πετρελαίου η οποία ανοίγει με τη συμπλήρωση των προσωπικών κωδικών.

Εκεί θα πρέπει να συμπληρώσετε:

1. Τον Αριθμό παροχής της Δ.Ε.Η.

2. Αν διαμένετε σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία.

3. Αν είστε ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνετε τον Α.Φ.Μ. του ιδιοκτήτη.

4. Τον IBAN λογαριασμό στον οποίο θα πιστωθεί το επίδομα.

5. Αποδέχεστε τους σχετικούς όρους

6. Επιλέγετε υποβολή αίτησης

Αυτά που θα πρέπει να προσέξετε είναι:

  • Η σωστή αναγραφή του Α.Φ.Μ. σας ή του Α.Φ.Μ. διαχειριστή-εκπροσώπου αν πρόκειται για πολυκατοικία ή του Α.Φ.Μ. της πολυκατοικίας εφόσον έχει δηλωθεί από το διαχειριστή.
  • Η σωστή αναγραφή του αριθμού παροχής της Δ.Ε.Η. ή του κοινόχρηστου αριθμού παροχής, αν πρόκειται για πολυκατοικία.

ΠΡΟΣΟΧΗ! τα στοιχεία του Α.Φ.Μ. και του αριθμού παροχής της Δ.Ε.Η. πρέπει να είναι τα ίδια στο παραστατικό του προμηθευτή και στην αίτησή σας.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook