Τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σας εάν πίνετε καφέ με άδειο στομάχι

τι-μπορεί-να-συμβεί-στο-σώμα-σας-εάν-πίν-1640386

Το να ξυπνάς με ένα ωραίο, αχνιστό φλιτζάνι καφέ είναι μια πρωινή τελετουργία αγαπημένη σε όλο τον κόσμο. Αλλά τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σας αν πίνετε καφέ με άδειο στομάχι;

Εάν καταναλώνετε καφέ αμέσως μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι, δηλαδή με άδειο στομάχι, μπορεί να θέλετε να επανεξετάσετε αυτή τη συνήθεια για να αποφύγετε τους κοιλιακούς πόνους και το επιπλέον άγχος. Γιατί το latte αξίζει κάθε γουλιά μόνο όταν αισθάνεστε καλύτερα, σωματικά και ψυχικά.

Ο καφές μπορεί να διεγείρει την παραγωγή οξέος του στομάχου, το οποίο μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές ή συμπτώματα παλινδρόμησης οξέος (δηλαδή καούρα). Ο καφές μπορεί επίσης να διεγείρει την παραγωγή κορτιζόλης, μια ορμόνη του στρες στο σώμα. Ενώ λίγη κορτιζόλη είναι σημαντική για τη ρύθμιση του σακχάρου, της αρτηριακής πίεσης και του μεταβολισμού, οι υπερβολικές ποσότητες για μεγάλες χρονικές περιόδους μπορεί να οδηγήσουν σε μη ρυθμισμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα που ενδέχεται να οδηγήσουν σε διαβήτη και απώλεια οστικής πυκνότητας. Και φυσικά όλο αυτό δεν είναι ιδανικό, ειδικά εάν το πρωί είναι ήδη μια αγχωτική στιγμή για εσάς.

Επίσης μπορεί να διαπιστώσετε ότι η κατανάλωση καφέ πριν από το φαγητό μπορεί να σας προκαλέσει νευρικότητα. Ωστόσο, πολλοί είναι και εκείνοι που πίνουν καφέ με άδειο στομάχι και δεν βιώνουν νευρικότητα ή δυσάρεστα συμπτώματα στο γαστρεντερικό σύστημα, επομένως είναι σημαντικό να ακούτε το σώμα σας.

Αν και είναι προσωπική επιλογή να αποφασίσετε πώς και πότε θέλετε να καταναλώσετε αυτό το πρώτο φλιτζάνι της ημέρας, συνιστώ να έχετε ένα μικρό σνακ με τον καφέ σας, ακόμα κι αν δεν είστε έτοιμοι για πρωινό. Αυτό βοηθά στο να δώσει στο στομαχικό οξύ που δημιουργείται από τον καφέ λίγη ποσότητα τροφής για πέψη. Δοκιμάστε το και δείτε πώς νιώθετε.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook