Τι μπορεί να σημαίνει το όνειρο για απιστία του συντρόφου σας, σύμφωνα με την ειδικό

τι-μπορεί-να-σημαίνει-το-όνειρο-για-απι-1526614

O τρόπος που λειτουργούν τα όνειρα αποτελεί ένα μακροχρόνιο θέμα έρευνας και συζήτησης. Υπάρχουν πολλές θεωρίες για τις ερμηνείες τους και για το ποιον λόγο τα βλέπουμε. Σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο, Carla Marie Manly, τα όνειρα μπορεί να είναι ένας τρόπος να αποφορτισστούμε ή να εκτονώσουμε την συναισθηματική μας ένταση. Σε άλλες περιπτώσεις, ορισμένοι ψυχολόγοι λένε πως τα όνειρα μπορεί να δώσουν στοιχεία για το υποσυνείδητό μας ή τις καταπιεσμένες σκέψεις μας (διαβάστε εδώ τους 10 λόγους που μπορεί ένας πρώην να «έρχεται» στον ύπνο σας). Υπό αυτό το πρίσμα τι μπορεί να σημαίνουν τα όνειρα για προβλήματα στη σχέση μας ή για την απιστία;

Για όσους βρίσκονται σε μια ερωτική σχέση και συνειδητοποιούν πως είχαν όνειρο περί απιστίας (δικής τους ή του συντρόφου τους), ίσως ήρθε η ώρα να εξετάσουν τα δεδομένα της ζωής τους. «Το να απατάς τον σύντροφό σου σε ένα όνειρο θα μπορούσε να σημαίνει ότι κάτι λείπει από τη σχέση σας, όπως το πάθος ή ο ενθουσιασμός. Θα μπορούσε επίσης, να είναι μία ένδειξη για κάτι διαφορετικό, αλλά εξίσου σοβαρό, στη ζωή σας. Αν, τώρα, ονειρεύεστε πως ο σύντροφός σας σάς απατά, τότε είτε υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στη σχέση ή νιώθετε μεγάλη ανασφάλεια μέσα σε αυτή», σημειώνει η Νεοϋορκέζα νευρολόγος, Dr. Sanam Hafeez.

Τα όνειρα περί απιστίας, μπορεί, επίσης, να φέρνουν στο προσκήνιο τους φόβους σας για κάτι το οποίο συμβαίνει στη σχέση σας και καμιά φορά ίσως είναι και πιο σοβαρό. «Σκεφτείτε μήπως οι ισορροπίες στον δεσμό σας δεν είναι οι σωστές ή εκείνες που εσείς θέλετε. Αναρωτηθείτε, επίσης, μήπως η ρουτίνα έχει κατακλύσει τη σχέση σας ή ένα νέο άτομο έχει μπει στη ζωή σας», προτείνει η Δρ. Carla Marie Manly.

Τι να κάνετε αν δείτε ένα τέτοιο όνειρο

Μπορεί η πρώτη και πιο δελεαστική σκέψη που έρχεται στο μυαλό σας να είναι το να ψάξετε το κινητό του συντρόφου σας, αλλά αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα στη σχέση σας και, μάλιστα, εκεί που δεν υπάρχουν. Μπορεί επίσης, να κάνετε μια online αναζήτηση για την ερμηνεία του ονείρου σας, η οποία, όμως, να μην αντανακλά τα δικά σας δεδομένα. «Πολλά όνειρα τείνουν να έχουν κοινά στοιχεία μεταξύ πολλών ανθρώπων, αλλά η ερμηνεία και η αποκωδικοποίησή τους, απαιτεί εξέταση των προσωπικών στοιχείων και αναγκών του κάθε ατόμου, της ιστορίας και του περιβάλλοντός του», λέει η Dr. Manly.

«Ένας τρόπος για να καταφέρετε να εξηγήσετε ή έστω να εξετάσετε τα όνειρά σας, είναι η καταγραφή τους, παράλληλα με την καθημερινότητά σας. Έτσι, ίσως, καταφέρετε να βρείτε κοινά στοιχεία μεταξύ του ονείρου και της ζωής σας. Και αν αρχικά δεν υπάρξει κάποια αντιστοιχία, δώστε λίγο χρόνο στη διαδικασία, ώστε τα μηνύματα να ξεκαθαρίσουν σιγά σιγά», προτείνει η Dr. Manly.

«Αν αντιληφθείτε πως τα όνειρά σας έχουν κάποια σύνδεση με τη σχέση σας, τότε κάντε μία ήρεμη συζήτηση με το ταίρι σας για τις ανησυχίες και τα άγχη σας. Οι συζητήσεις αυτές ίσως απαλύνουν το άγχος σας και οδηγήσουν στο τέλος αυτών των ονείρων», σύμφωνα με την Dr. Hafeez.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως τα όνειρα έχουν πολλές ερμηνείες. Ναι, ορισμένες φορές μπορεί να είναι ενδείξεις για κάτι μεγαλύτερο, άλλες πάλι είναι απλώς περαστικές σκέψεις και η πραγματικότητα είναι πως δεν υπάρχει ξεκάθαρος τρόπος για να ξέρουμε τι από τα δύο συμβαίνει. «Είναι προτιμότερο να λαμβάνετε τα όνειρα ως ευκαιρίες για ήρεμη σκέψη και διδάγματα για το μέλλον, παρά ως κάτι που μπορεί να καθορίσει τη ζωή σας ή να την επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό», προτείνει η νευρολόγος Dr. Hafeez.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook