Τι λένε οι δάσκαλοι για το περιστατικό με τους μαθητές και τις τσικουδιές

τι-λένε-οι-δάσκαλοι-για-το-περιστατικό-872312

Την δική του άποψη, αναφορικά με το περιστατικό που ανέδειξε το zarpanews.gr  με τις τσικουδιές και τα κρασιά που κουβάλαγαν μαζί τους, κατά την διάρκεια εκδρομής, μαθητές δημοτικού σχολείου στα Χανιά, δείτε ΕΔΩ, καταθέτει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων:

«Την Τετάρτη 5 Ιουνίου από γνωστή ηλεκτρονική εφημερίδα των Χανίων δόθηκε στη δημοσιότητα ανώνυμη καταγγελία από γονέα μαθητή σχολείου των Χανίων όπου μαθητές 11 και 12 χρονών φέρονταν να έφεραν από το σπίτι τους κρασί και τσικουδιά σε σχολική εκδρομή. Η γονέας ακριβολογώντας ανέφερε ότι: >.

Ως Σύλλογος εκπαιδευτικών έχουμε δει στο παρελθόν αντίστοιχα δημοσιεύματα τα οποία επιδίωξαν με κάθε τρόπο να πλήξουν την αξιοπιστία και το κύρος των εκπαιδευτικών τόσο της σχολικής μονάδας όσο και ολόκληρης της σχολικής κοινότητας. Σε επικοινωνία που είχαμε με τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας που συνέβη το περιστατικό ενημερωθήκαμε πλήρως για την αντίδραση των εκπαιδευτικών οι οποίοι αντιλήφθηκαν το συμβάν εν τη γενέσει του και έδρασαν άμεσα. Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί,  που κατηγορούνται στο δημοσίευμα, παρενέβην και απομάκρυναν τους μαθητές από τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου ενώ κατάσχεσαν τις οινοπνευματώδη ουσίες και ενημέρωσαν την ίδια ώρα μέσω της διεύθυνσης του σχολείου τους κηδεμόνες των μαθητών.

Δεν είναι η πρώτη φορά όπου οι μαθητές των τάξεων μας αναπαράγουν στάσεις και συμπεριφορές που βιώνουν στο κοντινό οικογενειακό περιβάλλον. Το δημόσιο σχολείο στέκεται στο ύψος των περιστάσεων  όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων και των περικοπών. Οι εκπαιδευτικοί μας δε σταμάτησαν και δε  θα σταματήσουν ούτε λεπτό να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για τη νέα γενιά οποίες πρέπει να βγουν αλώβητες μέσα από τον κοινωνικό καταιγισμό μη αποδεκτών προτύπων και συμπεριφορών. Σε όλες τις σχολικές μονάδες του νομού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με τη >, >, αλλά και >.

Περισσότερο απ όλα μας εξοργίζει η μετατροπή μιας εικασίας σε γεγονός επιδιώκοντας ξεκάθαρα τον στιγματισμό των εκπαιδευτικών του σχολείου στην ευρύτερη περιοχή. Είναι απαράδεκτο να δημιουργείται, να καλλιεργείται και να αναπαράγεται από γονείς του σχολείου η πληροφορία ότι  >. Όπως μάθαμε από τη διεύθυνση του σχολείου, μαθητής ο οποίος παρουσίασε αδιαθεσία και ρίγη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βάμου όπου βρέθηκε εμπύρετος (39.5) λόγω ίωσης που τον ταλαιπωρούσε από την προηγούμενη ημέρα.

Θεωρώντας αντιδεοντολογικό να δημοσιεύονται καταγγελίες ανθρώπων που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους ενώ αναφέρουν ότι δεν ήταν παρόντες, παρακαλούμε  για την αποκατάσταση της αλήθειας. Ζητάμε από το zarpa.gr να ανασκευάσει άμεσα το σχετικό δημοσίευμα.»

Απάντηση zarpanews.gr

Θα πρέπει να γνωρίζει ο Σύλλογος των Διδασκόντων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ότι το zarpanews.gr, έλαβε μια συγκεκριμένη καταγγελία, η οποία ήταν επώνυμη με τα στοιχεία της καταγγέλλουσας να είναι στην διάθεση του μέσου.

Προφανώς και ήταν υποχρέωση μας, να δημοσιεύσουμε την καταγγελία που σε τελική ανάλυση αναδείκνυε πέραν όλων των άλλων, και μια νοσηρή νοοτροπία που έχει μετατραπεί σε λανθάνουσα συμπεριφορά.

Αυτές τις συμπεριφορές, θεωρούμε πως θα έπρεπε να είναι καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί του τόπου, και όχι τα ΜΜΕ που δημοσιοποίησαν μια καταγγελία που ανέδειξε το όλο πρόβλημα.

Καλό θα ήταν λοιπόν, και κυρίως χρήσιμο, οι εκπαιδευτικοί του τόπου αντί να βάλουν κατά των ΜΜΕ να αναλογιστούν ποιες είναι και οι δικές τους ευθύνες όταν αυτού τους είδους οι συμπεριφορές, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και συμβαίνουν ακόμα και κατά την διάρκεια εκπαιδευτικών δράσεων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook