Τι λέει το Οικουμενικο Πατριαρχείο για τη Θεία Κοινωνία και τον κορονοϊό

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο με ανακοίνωσή του ζητάει σύνεση και αποφυγή του πανικού για τον κορονοϊό, ενώ αναφέρεται και στη Θεία Κοινωνία.

Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου τονίζει πως η Εκκλησία σέβεται την ιατρική επιστήμη και καλεί τους πιστούς να εναρμονίζονται με τις υγειονομικές οδηγίες του ΠΟΥ και τις νομοθετικές διατάξεις των κρατών για τον κορονοϊό.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι η Θεία Κοινωνία είναι “αντίδοτον του μη αποθανείν”, προτρέποντας τους πιστούς να εντείνουν τις προσευχές τους.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση σημειώνει τα εξής:

«α) Παρά τη σοβαρότητα της καταστάσεως συνιστάται σύνεση, υπομονή και αποφυγή εκδηλώσεων πανικού.

β) Η Εκκλησία μας σεβόταν και σέβεται την ιατρική επιστήμη. Γι’ αυτό προτρέπει όλους τους πιστούς να εναρμονίζονται προς τις υγειονομικές οδηγίες τόσο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας όσο και προς τις σχετικές υποδείξεις και νομοθετικές διατάξεις των κατά τόπους Κρατών.

γ) Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκφράζει ευχαριστίες προς όλους όσοι εργάζονται με αυτοθυσία σε κάθε τομέα υγείας, ιατρικό, νοσηλευτικό και ερευνητικό, προκειμένου να αντιμετωπισθεί και να θεραπευθεί η νέα αυτή πανδημία.

δ) Η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, γνωρίζει εμπειρικώς μέσα από τη δισχιλιετή πορεία της, ότι η Θεία Κοινωνία είναι “αντίδοτον του μη αποθανείν” και μένει στη μέχρι τώρα Ορθόδοξη διδασκαλία περί της Θείας Μεταλήψεως.

ε) Αυτονόητο θεωρείται ότι η πίστη στο Θεό, ως υπέρβαση και όχι ως κατάργηση της ανθρώπινης λογικής, καθώς και η προσευχή ενισχύουν τον πνευματικό αγώνα του Χριστιανού. Ως εκ τούτου, η Μήτηρ Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως προτρέπει τα ανά τον κόσμον πνευματικά της παιδιά να εντείνουν τις προσευχές τους ώστε με την ενίσχυση και τον φωτισμό του Θεού να ξεπερασθεί και αυτή η σύγχρονη δοκιμασία».

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ