Τι λέει ο Σταθάκης για την έγκριση της δημιουργίας του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου IGB

τι-λέει-ο-σταθάκης-για-την-έγκριση-της-δ-765688

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, χαιρετίζει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου , με την οποία έκρινε ότι ο σχεδιασμός για την κατασκευή και λειτουργία του είναι συμβατός με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων.

«Η απόφαση αυτή -τονίζει ο κ. Σταθάκης- ανοίγει το δρόμο για την έναρξη της κατασκευής του IGB. Ο κάθετος αυτός άξονας διαφοροποιεί τις πηγές τροφοδοσίας και μπορεί να διοχετεύει φυσικό αέριο από τον αγωγό TAP, καθώς και ποσότητες LNG από τους τερματικούς σταθμούς της Ρεβυθούσας και της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για ένα έργο στρατηγικής σημασίας, που αναδεικνύει την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής της Νοτιανατολικής Ευρώπης και βασική ενεργειακή πύλη της Γηραιάς Ηπείρου, συμβάλλοντας στην προοπτική ενοποίησης της ευρωπαϊκής ενεργειακής αγοράς».

«Το α΄ εξάμηνο του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο»

«Η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου αποτελεί μια από τις υψηλότερης σημασίας μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση για την πορεία ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου, που διοργάνωσε ο φορέας Ελληνικό Κτηματολόγιο.

«Θεσπίσαμε έναν νόμο – τομή, με τον οποίο εξοβελίζουμε παθογένειες δεκαετιών και αντικαθιστούμε το καθεστώς της γκρίζας ζώνης, με κανόνες, ρυθμίσεις και διάφανο ρυθμιστικό πλαίσιο», τόνισε και πρόσθεσε: «Παραλάβαμε το Κτηματολόγιο σε ποσοστό 25% και φιλοδοξούμε το α’ εξάμηνο του 2021 να έχει ολοκληρωθεί στο σύνολο της ελληνικής Επικράτειας, έχοντας θεσμοθετήσει, για πρώτη φορά, έναν ενιαίο φορέα, με την ενοποίηση των υποθηκοφυλακείων με τα κτηματολογικά γραφεία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook