Τι λέει η Qatar Airways για τα 12 κρούσματα κορονοϊού στην πτήση από τη Ντόχα

«Όλοι οι επιβάτες ελέγχθηκαν και εξετάστηκαν σύμφωνα με τις διαδικασίες και τα καθιερωμένα πρωτόκολλα υγείας και βρέθηκαν κατάλληλοι να συνεχίσουν το ταξίδι τους» αναφέρει η εταιρεία

Ανακοίνωση για την πτήση από τη Ντόχα προς την Αθήνα με τα 12 κρούσματα κορωνοϊού εξέδωσε η Qatar Airways.

Η εταιρεία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «όλοι οι επιβάτες ελέγχθηκαν και εξετάστηκαν σύμφωνα με τις διαδικασίες και τα καθιερωμένα πρωτόκολλα υγείας και βρέθηκαν κατάλληλοι να συνεχίσουν το ταξίδι τους».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση σημειώνει:

«Αναφορικά με την πτήση QR203 από τη Ντόχα προς την Αθήνα την 1η Ιουνίου, η Qatar Airways διευκρινίζει ότι και οι 12 επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί δεν προέρχονταν από το Κατάρ.

Οι εννέα από τους επιβάτες είναι Πακιστανοί υπήκοοι με ελληνική μόνιμη άδεια διαμονής διερχόμενοι από το Πακιστάν, ένας Έλληνας υπήκοος διερχόμενος από την Ιαπωνία και δύο ακόμη Έλληνες υπήκοοι διερχόμενοι από την Αυστραλία.

Κατά την άφιξη στη Ντόχα και πριν επιβιβαστούν στην πτήση προς Αθήνα, όλοι οι επιβάτες ελέγχθηκαν και εξετάστηκαν σύμφωνα με τις διαδικασίες και τα καθιερωμένα πρωτόκολλα υγείας και βρέθηκαν κατάλληλοι να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Η Qatar Airways συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τις αρχές στην Ελλάδα και επίσης τις χώρες προέλευσης των εν λόγω επιβατών».

Ο ΕΟΔΥ με χθεσινή ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι ανιχνεύθηκαν τα εν λόγω κρούσματα. Λίγο αργότερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι όλοι οι επιβάτες της πτήσης τέθηκαν σε καραντίνα και ότι οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ