Τι λέει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων για την στρατιωτική άσκηση «POSEIDON’S RAGE 22»

τι-λέει-η-επιτροπή-ειρήνης-χανίων-για-τ-1484002

Σχόλιο της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων για την στρατιωτική άσκηση «POSEIDON’S RAGE 22»:

Από τη Δευτέρα πραγματοποιείται στην περιοχή μας η στρατιωτική άσκηση «POSEIDON’S RAGE 22» που πρόκειται για άσκηση συνεκπαίδευσης Ελλάδας και ΗΠΑ και θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουλίου. Από την Ελλάδα συμμετέχουν μαχητικά αεροσκάφη, μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και στοιχεία JTAC της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Ενώ από τις ΗΠΑ μετέχουν 10 «F-35» και 14 «F-15» μαχητικά αεροσκάφη που έχουν μετασταθμεύσει στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα με το προσωπικό υποστήριξής τους.

Τέτοιου είδους ασκήσεις είναι άκρως επικίνδυνες πράγμα που αποδεικνύεται και από τα ίδια τα σενάρια των ασκήσεων, που είναι “κλιμακούμενης έντασης και πολυπλοκότητας σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής” όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Πιο συγκεκριμένα τα σενάρια αυτά είναι: Πτήσεις Εξοικείωσης, πτήσεις βασικών Αμυντικών Ελιγμών, εκπαίδευση μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών, εναέρια μάχη, ναυτιλία Χαμηλού Ύψους με Εικονικές Προσβολές Στόχων Επιφανείας, αεροπορική υποστήριξη με τερματική καθοδήγηση πυρών, προσβολή – Υποστήριξη Ναυτικών Δυνάμεων, πυρά στο Πεδίο Βολής ΚΑΡΑΒΙΑ.

Η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την πρόσδεση της χώρας στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς οφείλουν να εξηγήσουν στον χανιώτικο λαό σε ποια ακριβώς «κλιμακούμενη ένταση» και «πολλαπλή απειλή» αναφέρονται.

Είναι οι απαράδεκτες διεκδικήσεις της Άγκυρας, όπου οι ΗΠΑ επιμένουν να τις χαρακτηρίζουν ως διμερείς «διαφορές» και καλούν τις δύο χώρες να τα βρουν με διάλογο και συνεργασία. Είναι η στοχοποίηση της περιοχής μας ειδικά και της χώρας γενικότερα, βάζοντάς την στο «μάτι» αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων όσο οι ανταγωνισμοί τους κλιμακώνονται για τον έλεγχο ζωνών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Επιπλέον υπάρχουν δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν την παραπέρα επέκταση των εγκαταστάσεων και δυνατοτήτων της βάσης στη Σούδα, ως συνέπεια και των δύο «επικαιροποιήσεων» της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις, όπως δρομολογήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιήθηκαν επί ΝΔ.

Αυτά φέρνουν στην επιφάνεια τους τεράστιους κινδύνους που απορρέουν για τους λαούς από την επιθετική πολιτική του ΝΑΤΟ, που κλιμακώνεται σε όλα τα επίπεδα, τόσο διεθνώς όσο και στο εσωτερικό κάθε χώρας μέσω των αστικών κυβερνήσεων των χωρών – μελών που το απαρτίζουν.

Οι αναβαθμισμένοι κίνδυνοι που σηματοδοτούν οι εξελίξεις αυτές στο σύνολό τους παρά τις προσπάθειες για υποβάθμισή τους, πρέπει να σημάνουν συναγερμό στον λαό μας ώστε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να οργανώσει τον αγώνα του το επόμενο διάστημα για την αποδέσμευση της χώρας από τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, για να σταματήσει η οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρα μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

zarpanews.gr

2 thoughts on “Τι λέει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων για την στρατιωτική άσκηση «POSEIDON’S RAGE 22»

  1. Εκτός ότι είστε άσχετοι , λογικό , πόλλοι ελληναραδες το κάνουν τελευταία και ειδικά σε αντικείμενα που δεν τους πέφτει λόγος.Ηθελα να ήξερα αυτά τα κείμενα copy paste τα κάνετε;

  2. Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί οι ελάχιστοι…. γιατί άμα περιμένει η χώρα από αυτές τις επιτροπές ξέρουμε τι θα κάνουν.Θα είναι οι πρώτοι που θα αφήσουν τη χώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook