Τι κουβεντιάζουν οι φίλες για τις σεξουαλικές τους εμπειρίες

τι-κουβεντιάζουν-οι-φίλες-για-τις-σεξο-658479

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο με θέμα «τις σεξουαλικές εμπειρίες και προτιμήσεις των δύο φύλων», ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει τον τρόπο που οι άντρες και οι γυναίκες μιλάνε για το σεξ.

Οι απαντήσεις των αντρών του δείγματος διαπνέονταν από μια κάποια υπερβολή:

Η αγωνία να διατηρήσουν το προφίλ του «κυνηγού στο σεξ» τους ώθησε στην αναφορά περιστατικών που ουδέποτε υπήρξαν ή συνέβησαν σε εντελώς διαφορετικές διαστάσεις. Με τις γυναίκες του δείγματος, παρατηρήθηκε το εξής αξιοσημείωτο: Όταν οι ερωτήσεις υποβάλλονταν παρουσία κάποιου ειδικού ή ανιχνευτή ψεύδους, τότε στις απαντήσεις τους υπήρχε μία κάποια συστολή – αν όχι σεμνοτυφία. Στην αντίθετη περίπτωση (απουσία άλλων προσώπων), απαντούσαν με απόλυτη ειλικρίνεια.

Η τάση των γυναικών να παρουσιάζουν ένα προφίλ σεμνότερο του πραγματικού τους, διαπιστώνεται και στη μελέτη ενός διαδικτυακού μέσου. Στο -αποκλειστικά γυναικείο- μέσο κοινωνικής δικτύωσης Lulu ξεκίνησε μία συζήτηση περί «σεξουαλικών επαφών χωρίς συναισθηματισμούς» και τα κορίτσια συμμετείχαν σ’ αυτή με ιδιαίτερη προθυμία, απ’ τη στιγμή που μπορούσαν να τοποθετηθούν επί του θέματος διατηρώντας την ανωνυμία τους. Τα συμπεράσματα της γυναικείας αυτής κουβεντούλας, μόνο αναμενόμενα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Συγκεκριμένα: Το 40% των γυναικών πιστεύει ότι «Καλό είναι ένα κορίτσι να έχει εμπειρίες στο σεξ» (Αμήν, κορίτσια!), ενώ στην αμέσως επόμενη επικρατέστερη απάντηση (με ποσοστό 30%), οι γυναίκες εξηγούν ότι : «Η περίπτωση του “κάτι παραπάνω από φίλοι” είναι η ιδανική, καθώς συνδυάζει τις απολαύσεις του σεξ με τα πλεονεκτήματα μιας φιλικής σχέσης».

Τρίτη και καταϊδρωμένη (με ποσοστό 17%) ήρθε εκείνη που για την πλειοψηφία των αντρών θα έπρεπε να κατέχει την πρώτη θέση και με σαρωτικό ποσοστό: «Το ωμό σεξ με έναν άντρα που δεν θέλει τίποτα άλλο από μένα, δεν με αντιπροσωπεύει». Οι αμέσως επόμενες απαντήσεις με ποσοστά 9% και 5% αντίστοιχα είναι οι εξής: «Έχω κάνει κάποια one-night stands» και «Ίου. Αηδία. Με τίποτα. Ποτέ».

One thought on “Τι κουβεντιάζουν οι φίλες για τις σεξουαλικές τους εμπειρίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook