Τι καιρό θα κάνει στην Κρήτη το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Πρόγνωση από τον Μανώλη Λέκκα

τι-καιρό-θα-κάνει-στην-κρήτη-το-τριήμερ-1027505

Καλός αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς επίσης και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, δήλωσε στο zarpanews.gr ο μετεωρολόγος, Μανώλης Λέκκας. Ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι το τριήμερο θα περάσει με ηλιοφάνεια να επικρατεί στην Κρήτη, ενώ η θερμοκρασία θα ανεβεί σε λίγο υψηλότερα επίπεδα. Τις βραδινές ώρες όμως, θα διατηρηθεί προς το παρόν μια αίσθηση δροσιάς.

Αναλυτικά:

Το Σάββατο αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, με την έντασή τους το πρωί 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι 4 και τοπικά στα νότια και βόρεια πελάγη μέχρι και 5 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί τις νυχτερινές και πρωινές ώρες στους 20-22 βαθμούς Κελσίου στις παράκτιες και αστικές περιοχές, αλλά λίγο χαμηλότερη στην ενδοχώρα και τα ορεινά. Οι μέγιστες τιμές θα είναι στους 28 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Την Κυριακή το σκηνικό θα παραμείνει καλό, με μερικές νεφώσεις σε ορεινές περιοχές αλλά δεν αναμένεται τίποτα το ιδιαίτερο. Οι άνεμοι θα γυρίσουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 2-3 μποφόρ το πρωί και θα φτάσουν το μεσημέρι και τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 και κατά τόπους τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα αναμένεται καλός καιρός, με τους ανέμους να ξαναγυρίζουν από δυτικές διευθύνσεις, στα 3 και τοπικά 4 μποφόρ, ενώ στα νότια πελάγη το απόγευμα μπορεί να φτάσουν και τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανεβεί σε υψηλότερα επίπεδα, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν ακόμα και τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Όσο για την υπόλοιπη εβδομάδα, διαφαίνεται ότι θα εκτονωθεί το κύμα θερμών αερίων μαζών που είναι εγκλωβισμένο στα νότια αυτό το διάστημα, με αποτέλεσμα να μετακινηθούν και να φέρουν μια εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες, αλλά το πόσο υψηλά θα φτάσουν, θα εξαρτηθεί από τη διακύμανση των ανέμων και θα μπορούμε να το πούμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook