Τι καιρό θα κάνει στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο – Η πρόβλεψη του Κώστα Λαγουβάρδου

τι-καιρό-θα-κάνει-στην-κρήτη-το-σαββατο-1449136

Στο Zarpa Radio 89.6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου μίλησε ο μετεωρολόγος και διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος. Ο κ. Λαγουβάρδος έδωσε την πρόγνωσή του για τον καιρό στην Κρήτη τις επόμενες ημέρες, ο οποίος αναμένεται να παραμείνει γενικά καλός, καθώς η κακοκαιρία που φτάνει στη χώρα μας, δεν θα «χτυπήσει» το νησί:

«Στην ηπειρωτική χώρα θα έχουμε μια αρκετά σημαντική κακοκαιρία που θα επηρεάσει από την Παρασκευή το μεσημέρι ως το Σάββατο βράδυ με έντονα φαινόμενα. Αυτή η κακοκαιρία όμως φαίνεται να αφήνει απ’ έξω την Κρήτη και τις Κυκλάδες. Στην Κρήτη υπάρχει μικρή πιθανότητα να έχουμε κάποιες τοπικές βροχές στα ορεινά το Σάββατο βράδυ και την Κυριακή το πρωί, αλλά δεν είναι κάτι άξιο λόγου», είπε ο κ. Λαγουβάρδος.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

«Το Σάββατο θα υπάρξει μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας, θα φτάσει η μέγιστη τους 30 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή και τη Δευτέρα θα επανέλθει στους 33 με 34 βαθμούς η μέγιστη. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι, ισχύος 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Την Κυριακή θα έχουμε ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους στο ανατολικό τμήμα της Κρήτης. Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι το τί θα γίνει σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδος, όπου αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα.

Αυτές τις ημέρες οι θερμοκρασίες είναι κοντά στα κανονικά επίπεδα. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται μια ενίσχυση των μελτεμιών που σημαίνει ότι θα υπάρχει έντονος κυματισμός στις βόρειες ακτές της Κρήτης και ισχυροί άνεμοι στα νότια και φαίνεται ότι θα πάμε έτσι για αρκετές ημέρες ακόμα», ολοκλήρωσε ο έμπειρος μετεωρολόγος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook