Τι ισχύει με τις μάσκες στα σούπερ μάρκετ

τι-ισχύει-με-τις-μάσκες-στα-σούπερ-μάρκ-1416087

Νέες αλλαγές και επί της ουσίας κατάργηση μέτρων ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας δίνοντας το περίγραμμα όσων ακολουθούν τις επόμενες μέρες μεταξύ άλλων και στα σούπερ μάρκετ.

Όπως είπε εως τις 31 Μαΐου παραμένει η υποχρεωτικότητα χρήσης μάσκας για τους εσωτερικούς χώρους, ενώ από 1η Ιουνίου θα αρθεί η υποχρεωτικότητα με εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν στις επόμενες ΚΥΑ.

Τι (δεν) αλλάζει λοιπόν από 1η Ιουνίου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που θα ανακοινωθεί με λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες η μάσκα αν και θα βγει από τη ζωή μας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, κάτι τέτοιο δεν θα γίνει για τα σούπερ μάρκετ, τις δομές Υγείας και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επίσης κατά τον κ. Πλεύρη από 15/4 αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών και ήδη έχει υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση προς τούτο.

«Όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν 1η Σεπτεμβρίου, αναλόγως με την εικόνα της πανδημίας. Το Πάσχα θα γιορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα και θα υπάρχει σύσταση χρήσης μάσκας, όπου υπάρχει συγχρωτισμός σε εξωτερικούς χώρους.

Μετά από δύο χρόνια θα λάβουν χώρα όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και θα γιορτάσουμε το ορθόδοξο Πάσχα κανονικά, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα» κατέληξε.

Χωρίς self test στα σχολεία οι μαθητές μετά το Πάσχα

Το self test που έκαναν παιδιά και εκπαιδευτικοί την Τρίτη, ήταν και το τελευταίο, τουλάχιστον για φέτος. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, με την επιστροφή τους από τις διακοπές του Πάσχα 2022 δεν θα χρειαστεί να κάνουν το ένα self test που τους απομένει από τη δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία.

Υπενθυμίζεται πως, πρόσφατα μόλις, είχε καταργηθεί το ένα από τα δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ στα σχολεία.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook