Τι γυρεύει ένας «θρύλος» της Φεράρι στα Χανιά; | Photo

τι-γυρεύει-ένας-θρύλος-της-φεράρι-στ-842583

Στα Χανιά βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο Γάλλος πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) και πρώην αρχηγός της Ferrari, Ζαν Τοντ.

Ο «Νο1» άνθρωπος σε ό,τι αφορά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, έκανε τη βόλτα του στο Ενετικό Λιμάνι και απόλαυσε εκλεκτά εδέσματα της κρητικής κουζίνας, στη γνωστή ψαροταβέρνα “Τα Νεώρια”.

Ο κοσμοπολίτης πρώην ηγέτης της «σκουντερία» εντυπωσιάστηκε από την άψογη εξυπηρέτηση του ιδιοκτήτη, Γιάννη Ξυλούρη και του προσωπικού του, που με τον επαγγελματισμό και την ποιότητα των υπηρεσιών αλλά και των φαγητών του «κέρδισε» έναν ακόμη πελάτη, κάνοντας να τον να νιώθει «σαν στο σπίτι του». Στο τέλος μάλιστα οι δύο άνδρες έβγαλαν και μια αναμνηστική φωτογραφία

Ο 73χρονος Γάλλος, υπήρξε στο παρελθόν οδηγός αγώνων, ενώ μετά τις διακρίσεις με την Peugeot, ήταν διευθυντής της ομάδας της Ferrari από το 1993 ως το 2004 όταν και έγινε διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

O Τοντ συνέδεσε το όνομά του με τη χρυσή εποχή της Ferrari καθώς το 1996 ήταν ο άνθρωπος που έφερε στην ιταλική ομάδα τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μίκαελ Σουμάχερ από τη Benetton (με μισθό το αστρονομικό ποσό των 30 εκατ. δολαρίων τον χρόνο περίπου) μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Ρος Μπράουν και τον αρχι-σχεδιαστή Ρόρι Μπάιρν.

Το σύνολο αυτό υπό την καθοδήγηση του Τοντ, αυτό που χάρισε στη Scuderia τα επόμενα χρόνια τα πρωταθλήματα και στην ουσία «αναγέννησε» το σήμα της Ferrari όχι μόνο στους αγώνες Φόρμουλα 1 αλλά παγκοσμίως.

Ο κ. Τοντ βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στα Χανιά, με αφορμή την έκτη παγκόσμια συνάντηση των ΜΚΟ, που υποστηρίζουν την οδική ασφάλεια και τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων, που πραγματοποιείται από 9-13 στο ξενοδοχείο Avra Imperial στο Κολυμπάρι, από την Global Alliance of NGOs for Road Safety.

Ο κ Τοντ, που διαμένει και στο ίδιο ξενοδοχείο, εγκαινίασε επίσημα χθες τη διεθνή εκδήλωση, ως ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια.

Σήμερα εξάλλου από τις 14:00 έως τις 17:30, σε ημερίδα που διοργανώνουν για την Οδική Ασφάλεια και τον Υπεύθυνο Τουρισμό η ελληνική ΜΚΟ Make Roads Safe Hellas και η Eastern Alliance for Safe and Sustainable Transport (EASST) θα παρουσιαστεί μελέτη για τον διεθνή τουρισμό και την οδική ασφάλεια στην Ελλάδα, καθώς και τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τις αντιλήψεις των διεθνών τουριστών για την οδική ασφάλεια και κινητικότητα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά.

Την Παρασκευή 12 Απριλίου, στις 9:00, ο δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας θα ανοίξει το Συμπόσιο Υψηλού Επιπέδου για την Οδική Ασφάλεια, το οποίο φιλοξενείται από την Global Alliance of NGOs for Road Safety και το Towards Zero Foundation στην αίθουσα “Maistro” στο ξενοδοχείο Avra Imperial.

Το Συμπόσιο αναμένεται να φιλοξενήσει τον υπουργό Υγείας, δρ. Ανδρέα Ξανθό, καθώς και υψηλόβαθμους εκπροσώπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Μηχανισμού Οδικής Ασφάλειας της Παγκόσμιας Τράπεζας. Θα παρουσιαστεί ο απολογισμός της δεκαετίας δράσης του ΟΗΕ για την οδική ασφάλεια (2011-2020), καθώς και οι αναθεωρημένοι παγκόσμιοι στόχοι αειφόρου ανάπτυξης (Sustainable Development Goals – SDGs) έως το 2030. Το Συμπόσιο θα ολοκληρωθεί στις 13:30 με την απονομή των βραβείων FedEx Global Road Safety Awards.

Στις 17.00, ο κ. Βάμβουκας και η FedEx Express θα φιλοξενήσουν δεξίωση στο Αρσενάλι (παλιό λιμάνι Χανίων) και θα εγκαινιάσουν την έκθεση φωτογραφίας για την οδική ασφάλεια με τίτλο “Από την Παγκόσμια Δέσμευση στην Τοπική Δράση”, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 19:30.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Τι γυρεύει ένας «θρύλος» της Φεράρι στα Χανιά; | Photo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook