Τι φάση… Ανακάλεσε η Μακρή τις δηλώσεις για πρόστιμο σε μαθητές που δεν τηρούν τα μέτρα

τι-φάση-ανακάλεσε-η-μακρή-τις-δηλώσει-1168879

«Δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές», αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, διευκρινίζοντας δηλώσεις της σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

«Σε συνέχεια της σημερινής συζήτησης, διευκρινίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές. Με σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα -και ειδικά με τους μαθητές μας- έχουμε συνεργαστεί άριστα μέχρι στιγμής, τηρούν τα μέτρα σχολαστικά, και αναμένουμε το ίδιο και για τη συνέχεια», δήλωσε συγκεκριμένα η κ. Μακρή.

Η δήλωση και οι αντιδράσεις

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή, δείτε ΕΔΩ, περί συγκεκριμένου χρόνου που θα έχουν στη διάθεσή τους οι μαθητές να επιστρέψουν σπίτι τους μετά το σχολείο, αλλά και για το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων στους ανήλικους.

Να «μαζέψει» τους υπουργούς του και να πάρει πίσω τέτοιες ιδέες κάλεσε τον πρωθυπουργό ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Δεν έχουν τέλος οι εφευρέσεις αυταρχισμού και οι ευρεσιτεχνίες καταστολής της κυβέρνησης. Τελευταία της ‘’ανακάλυψη’’, τα πρόστιμα στους μαθητές που εξήγγειλε τηλεοπτικά η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή! Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να ‘’μαζέψει’’ τους υπουργούς του και να πάρει πίσω τέτοιες ιδέες. Όπως έπραξε πριν λίγες μέρες όταν μετά την κατακραυγή, ακύρωσε τη δική του απόφαση για αύξηση των προστίμων στους απλούς πολίτες στο εξωφρενικό ποσό των 500 ευρώ. Επιτέλους, πόσοι ανασχηματισμοί χρειάζονται για να πάψει να προκαλεί αυτή η κυβέρνηση;», αναφέρει σε δήλωσή του ο Νίκος Φίλης.

Να ασχοληθεί με τα δομικά προβλήματα της παιδείας, καλεί την κυβέρνηση ο Παύλος Χρηστίδης από το ΚΙΝΑΛ.

«Πρόστιμα σε μαθητές; Μήπως να ισχύσει ο νόμος 4000 και να τους κουρεύουν στο Σύνταγμα;», διερωτάται ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. Και η ανάρτηση του Π. Χρηστίδη καταλήγει με την προτροπή, «ας ασχοληθούν με τα δομικά προβλήματα της παιδείας που διαρκώς διογκώνονται και ας σταματήσουν να κάνουν τους χωροφύλακες».

Επίθεση στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας εξαπέλυσε και το ΜέΡΑ 25.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «η κυβέρνηση μέσω της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέττας Μακρή προαναγγέλλει πρόστιμα για τους ανήλικους μαθητές που δεν θα επιστρέφουν απευθείας μετά το σχολείο στο σπίτι τους. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που δεν έχει λάβει ακόμα κανένα μέτρο για τα σχολεία! Ντράπηκε και η ντροπή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook