Τι είπε ο Τσιόδρας για την απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού

τι-είπε-ο-τσιόδρας-για-την-απαγόρευση-κ-1094250

Η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού εξετάζεται και για τις «πορτοκαλί» περιοχές, οι οποίες περιλαμβάνουν τις Π.Ε. Αττικής και Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον καθηγητή.

Η κυκλοφορία ανθρώπων από επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, και άρα η κυκλοφορία του κορονοϊού ανά την επικράτεια, αρχίζει να προβληματίζει τους ειδικούς, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να παραδέχεται στην ενημέρωση της Τρίτης για την επιδημία πως βρίσκεται ήδη υπό εξέταση η απαγόρευση στις μετακινήσεις εκτός νομού ακόμα και σε «πορτοκαλί» περιοχές.

Περιγράφοντας το φαινόμενο που ανησυχεί τους επιστήμονες, ο καθηγητής ανέφερε πως «μέρος του προβλήματος στις Σέρρες», οι οποίες οδηγούνται σε μερικό lockdown την Πέμπτη, «προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη. Λειτούργησαν δηλαδή σαν συγκοινωνούντα δοχεία οι δυο όμοροι Νομοί και μεταβίβαζαν την επιδημία από μια περιοχή όπου είχε περισσότερους περιορισμούς σε σχέση με τη λειτουργία κάποιων κέντρων (σ.σ. διασκέδασης) , σε μια περιοχή που είχε λιγότερους περιορισμούς».

Απαντώντας, δε, σε ερώτηση για το αν το μέτρο του περιορισμού της μετακίνησης μεταξύ περιοχών που τείνουν να «κοκκινήσουν» πριν φτάσουν στο «επίπεδο 4» – όπου η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού προβλέπεται έτσι κι αλλιώς – ο καθηγητής ήταν σαφής: «Και αυτό είναι μέσα στα μέτρα που συζητήσαμε και σήμερα στην Επιτροπή και θα τοποθετηθούμε και με ψηφοφορία. Είναι από τα μέτρα που συζητάμε».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας μίλησε για τα μέτρα των επιπέδων του Υγειονομικού Χάρτη ως παρεμβάσεις δυναμικού χαρκατήρα, αφού βρίσκονται σε συνεχή αξιολόγηση, όπως και τα δεδομένα της κάθε περιοχής.

Μάλιστα έφερε το παράδειγμα της «χρήσης της μάσκας από το κίτρινο» καθώς «όσο και αν ακούγεται δύσκολο, πιθανώς να έχει καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον», το οποίο, όπως είπε, συζητά επίσης η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.

Σημειώνεται πως πέραν της επέκτασης του περιορισμού στις μετακινήσεις εκτός νομού κατοικίας, μεταξύ των νέων μέτρων υπό εξέταση είναι και τα ακόλουθα, όπως έγραφε νωρίτερα σήμερα το iEidiseis:

Η περαιτέρω μείωση του ωραρίου στην εστίαση και τα μπαρ, το κλείσιμο δηλαδή των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος νωρίτερα από τις 12 τα μεσάνυχτα, και συγκεκριμένα στις 11.00 όπως γίνεται ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο περιορισμός των μετακινήσεων για τους ευπαθείς και τους ηλικιωμένους άνω των 65 χρόνων με την επαναφορά του γνωστού SMS.

Τα τελευταία στοιχεία για την επιδημία

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.259 νέα κρούσματα, το μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων στη χώρα από την έναρξη της επιδημίας.

Οι 112 θετικές διαγνώσεις από το παραπάνω σύνολο συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 62 φορείς εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Σημειώνεται, δε, πως 295 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ ακόμη 291 περιστατικά αφορούν στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, οι διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε τριψήφιο, πλέον, αριθμό, καθώς αυξήθηκαν σε 102, από 95 τη Δευτέρα.

Παράλληλα, ο αρμόδιος Οργανισμός κατέγραψε και 12 νέους θανάτους.

Σε συνολικούς αριθμούς, τα περιστατικά του ιού στην Ελλάδα έφτασαν τις 32.752, ενώ τα θύματα πλησιάζουν τα 600 (593).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook