Τι είναι καλό να τρώτε πριν τη γυμναστική και γιατί

τι-είναι-καλό-να-τρώτε-πριν-τη-γυμναστι-1341994

Η εύρεση των κατάλληλων τροφών πριν τη γυμναστική μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την προπόνησή σας.

Η διατροφή πριν την άσκηση μπορεί να προσφέρει στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται για να αποδώσει βέλτιστα. Είναι σημαντικό να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στους τύπους, την ποσότητα και το χρονοδιάγραμμα του γεύματος ή του σνακ πριν την προπόνηση για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υποφέρετε από γαστρεντερικά συμπτώματα.

Εν ολίγοις, το να γνωρίζετε τι να τρώτε, πότε να το καταναλώνετε και γιατί χρειάζονται ορισμένα θρεπτικά συστατικά είναι σημαντικό για την καλύτερη αντιμετώπιση και κατανόηση των αναγκών του σώματός σας.

Στην αρχή της άσκησης, είναι σημαντικό να ενυδατώνεστε και να καταναλώνετε υδατάνθρακες που θα σας παρέχουν την ενέργεια που απαιτείται για τη σωματική δραστηριότητα. Τα γεύματα και τα σνακ πριν την προπόνηση πρέπει να αποτελούνται κυρίως από υγρά και υδατάνθρακες, αλλά αυτές οι ποσότητες εξαρτώνται από την ένταση της προπόνησης στην οποία σκοπεύετε να συμμετέχετε.

Υγρά

Η διατήρηση της ισορροπίας του νερού και της ενυδάτωσης είναι πολύ σημαντική για την προπόνηση, την απόδοση και την αποκατάσταση. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι έχετε ενυδατωθεί επαρκώς πριν από την έναρξη της άσκησης.

Υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες είναι η κύρια πηγή καυσίμου για το σώμα σας, ειδικά τους μύες και τον εγκέφαλό σας. Οι υδατάνθρακες μπορούν να προέλθουν από πολλούς τύπους τροφών όπως φρούτα, πλιγούρι βρώμης, ρύζι, ζυμαρικά ή ψωμί. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε μια πηγή υδατανθράκων 1-4 ώρες πριν την άσκηση για να δώσετε στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται για να ολοκληρώσει την προπόνηση.

Μπορείτε να πειραματιστείτε με τον χρόνο και τον τύπο των υδατανθράκων, για να δείτε πώς νιώθει το σώμα σας κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Έχετε αρκετή ενέργεια; Έχετε κάποια δυσάρεστα συμπτώματα όπως φούσκωμα ή κοιλιακές κράμπες; Ο χρόνος και η ποσότητα ποικίλλει ανάλογα με το τι και πόση άσκηση κάνετε.

Εδώ είναι μερικά γεύματα και σνακ για πριν τη γυμναστική:

  • Καστανό ρύζι (1/2 φλιτζάνι) με μαύρα φασόλια (1/2 φλιτζάνι)
  • Μικρή γλυκοπατάτα ή ελαφρώς αλατισμένο μπρόκολο σε ελαιόλαδο (1 φλιτζάνι)
  • Μπανάνα με βούτυρο αμυγδάλου (2 κουταλιές της σούπας)
  • Μήλο με βούτυρο αμυγδάλου (2 κουταλιές της σούπας)
  • Πλιγούρι βρώμης (1/2 φλιτζάνι) με μούρα (1 φλιτζάνι)
  • Μήλο και καρύδια (1/4 φλιτζάνι)

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook